« Žene
objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca
EHH ...

Virite li partneru u mobitel i mailove?

Čitate li ikada SMS poruke na mobitelu svog partnera? Pitate li se ikada trebate li to raditi i što bi vaš partner mislio o tome?

Nikad ne znate na što možete naletjeti ...
Nikad ne znate na što možete naletjeti ... (Arhiva)
Više o

poruke

,

SMS

,

društvene mreže

Prema nekim istraživanjima oko dvije trećine ljudi barem je jednom potajno pogledalo privatne poruke svog partnera, uključujući poruke na društvenim mrežama i SMS poruke na njihovim mobilnim uređajima.

Rizik koji dolazi s provjeravanjem privatnih razgovora leži u činjenici da možete pronaći materijale, koliko god možda bili dvosmisleni, zbog kojih ćete osjećati ljubomoru. 

Kakve informacije uzrokuju ljubomoru?

Muškarci i žene ljubomoru doživljavaju na drugačije načine te ih motiviraju drugačije vrste opasnosti za njihovu vezu. Evolucijska psihologija kaže da muškarci najčešće postaju ljubomorni kada sumnjaju na seksualnu nevjeru jer to (evolucijski gledano) predstavlja rizik da eventualni potomci neće biti njegovi.

Žene, s druge strane, češće postaju ljubomorne kada sumnjaju na emocionalnu prevaru jer to (opet evolucijski gledano) predstavlja opasnost dugoročnoj predanosti njezinog partnera koji joj osigurava resurse kao što su hrana i zaštita.

Stoga, odgovor na pitanje iz naslova mogao bi biti - radite to na osobnu odgovornost, jer nikad ne znate što (ne)ćete naći.

21.06.2016. 21:33:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh