« Hi-tech
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
JOŠ JEDAN SMARTPHONE

Vipnet najavio dolazak BlackBerry Storma

Smartphone Research In Motiona jedan je od najbolje prodavanih u svijetu.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Rim

,

Vipnet

,

BlackBerry Storm

,

Research In Motion

,

GSMA Mobile World Congress

,

Mladen Pejković

,

Vodafone

,

Gisdata

Hrvatska telekomunikacijska tvrtka Vipnet početkom ožujka ove godine hrvatskom će tržištu ponuditi jedan od trenutno najtraženijih mutimedijalnih uređaja u svijetu BlackBerry Storm koji s ekranom osjetljivim na dodir omogućava među ostalim pretraživanje interneta i stalni pristup e-mailu velikim brzinama, najavljeno je na današnjoj konferenciji Vipneta u sklopu kongresa mobilne telefonije (GSMA Mobile World Congress) u Barceloni.

Taj se 'pametni telefon' u svijetu počeo prodavati u studenom prošle godine, a riječ je o prvom takvom uređaju britanskog proizvođača Research In Motion-RIM naručenom za Vodafone i njegove partnere, što je Vipnet u Hrvatskoj.

Prvi mjeseci prodaje tog uređaja pokazali su veliko zanimanje i privatnih i poslovnih korisnika, i već sada se može procijeniti da je jedan od najbrže prodavanijih vrsta BlackBerry-a, koje trenutno u svijetu koristi oko 21 milijun ljudi, kazao je direktor RIM-a zadužen za Vodafone Europa Robert Perin.

Predsjednik Uprave Vipneta Mladen Pejković naglasio je da takvim uređajima žele pridonijeti razvoju bežičnog broadbanda u Hrvatskoj, u čemu su, dodao je, vodeći.

Osim Vipneta u Barceloni na kongresu je i hrvatska geoinformacijska grupacija Gisdata, koja je tradicionalni izlagač, što smatraju dobrim potezom i prilikom za uspostavu novih kontakata i sklapanjem poslova. (hina/metro-portal)

17.02.2009. 20:17:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh