« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
ZNATE LI?

Vino skida kilograme, ali koje?

Crno vino je bogato antioksidantskim spojevima, koji se nalaze u kožici zrna grožđa, a ona je uključena u proces fermentacije crnog vina, ali ne i bijelog

Čaša, dvije crnjaka dnevno ...
Čaša, dvije crnjaka dnevno ... (Shutterstock)
Više o

vino

,

mršavljenje

,

crno vino

,

resveratrol

Ispijanje vina zapravo pomaže kod mršavljenja, barem tako tvrdi studija provedena na Washington State University - no uz dva uvjeta: dvije čaše dnevno najviše i to navečer

Kada se postavlja pitanje koje vino odabrati, odgovor je crno. "Crno vino je bogato antioksidantskim spojevima, koji se nalaze u kožici zrna grožđa, a ona je uključena u proces fermentacije crnog vina, ali ne i bijelog", objasnila je znanstvenica Chun Chao.

Naime, crno vino je toliko blagotvorno za zdravlje da je bolnica u Swindonu, u britanskoj pokrajini Wiltshire, prva u Europi uvela terapiju crnim vinom jer je znanstveno ustanovljeno da ono smanjuje kolesterol, sprječava pojavu tromba i srčanih oboljenja, smanjuje rizik od moždang udara, čak vrši detoksikaciju organizma u slučaju tumora.

No, Chun Chao navodi da s vinom ne treba pretjerivati te da ono ne može eliminirati rizik od bolesti ako se usvoje i druge zdrave životne navike. Sigurno se pitaš zašto je crno vino najbolje piti prije spavanja? Naime, još jedna studija je pokazala da resveratrol pomaže suzbiti apetit, što znači da su nakon čaše ili dvije vina manje šanse da ćeš pojesti previše prije odlaska na spavanje.

Ako ipak ne volite piti vino, naročito crno, osim grožđa glavni izvori resveratrola su borovnice i jagode

09.09.2017. 15:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh