« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
SAVJETI

7 pravila umjerene prehrane

Jasno nam je da nije jednostavno odoljeti svim mogućim delicijama koje se nađu pred vama na stolu, no za vitku liniju ipak se trebate držati ovih pravila

Ovako problema neće biti
Ovako problema neće biti (Shutterstock)
Više o

prehrana

,

pravila

,

vitka linija

,

umjerena prehrana

Jesti zdravo i umjereno nije uvijek jednostavno, no isplati se - na taj ćete način zadržati vitku liniju bez potrebe za gladovanjam i dijetama, a još ako ubacite svakodnevnu tjelovježbu, problema nikada neće biti.

Stoga, evo 7 pravila umjerene prehrane:

Dobro žvačite hranu - probava počinje u ustima tako da usitnjavanje hrane zubima i prisutnost sline znatno olakšavaju posao vašem želucu.

Jedite odgovarajuću hranu - bilo bi najbolje svježu, koju ste sami pripremili, bez korištenja previše masti - to je hrana koju trebate svakodnevno konzumirati ili barem što je više moguće, jer tada točno znate što unosite u svoje tijelo.

Jedite polako - stres, zabrinutost, nervoza i žurba negativno utječu na izlučivanje želučanih sokova.

Jedite više obroka tijekom dana - raspodijelite hranu na veći broj obroka u danu, s 3 glavna, a između pojedite užine. Ti obroci tako će biti manje obilni te neće preopteretiti vaš trbuh.

Jedite u približno isto vrijeme  - pomaže u uspostavljanju automatizma u javljanju apetita i obavljanju raznih fizioloških funkcija.

Nemojte se odricati slatkiša u potpunosti - njihovim izbjegavanjem u potpunosti ćete uskratiti organizmu neophodnu energiju. Samo budite umjereni i ne pretjerujte te veći dio vremena jedite zdravo i kvalitetno. Ništa vam se neće dogoditi.

Poslije ručka se odmorite ili krenite u umjerenu aktivnost - recimo, šetnju, jer tako ćete učiniti puno za svoje zdravlje i liniju.

09.09.2017. 13:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh