« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci

Vinko Filipić: Domaći dizajneri s Fashion.hr-om su konkurentni

Fashion.hr objavljuje natječaj za proizvodnju ženske pret-a-porter kolekcije za sezonu proljeće/ljeto 2009.

Vinko Filipić
Vinko Filipić
Više o

quelle fashion

,

Fashion.hr

,

Vinko Filipić

,

pret-a-porter

,

Ivica Klarić

Nakon nekoliko mjeseci pripremnih aktivnosti  vodeći modni koncept u hrvatskoj FASHION.HR objavljuje natječaj za proizvodnju ženske pret-a-porter kolekcije za sezonu proljeće/ljeto 2009.
Natječaju mogu pristupiti svi hrvatski dizajneri, iako će prednost imati dizajneri s iskustvom u industrijskom dizajnu, te studenti i diplomirani dizajneri Tekstilno - tehnološkog fakulteta.

- Izrazito sam zadovoljan što dolazi do pokretanja ovakvog projekta. On će svim dizajnerima omogućiti daljnju afirmaciju, ali što je najbitnije i mnogo veću prodaju. Želim puno uspjeha FASHION.HR-u u nastojanjima da  ovaj projekt postavi na noge - izjavio je poznati hrvatski dizajner Ivica Klarić.

Detekcija problema

Direktor FASHION.HR koncepta, Vinko Filipić o svemu kaže:

- Nakon 5 godina svakodnevnog rada na području mode detektirali smo niz problema unutar sistema, a najveći je taj što ne postoji razvijena strategija na relacija proizvod - prodaja. S druge strane hrvatski dizajneri su izrazito talentirani, poznati i priznati, no na žalost ne i konkurentni. Ovim projektom pokušat ćemo to promijeniti.

Iako će ova linija biti nešto jeftinija od standardnih cijena hrvatskih modnih dizajnera, treba naglasiti da, ovim projektom dizajneri ne gube na svojoj ekskluzivnosti jer i dalje nastavljaju raditi svoje ekskluzivne  kolekcije koje će biti predstavljane na QUELLE FASHION.HR-u, a prodavati će se u njihovim dućanima, te FASHION.HR Store-u.

- Kolekcija će u potpunosti posjedovati etiketu MADE IN CROATIA jer nam je cilj daljnja afirmacija hrvatskih modnih dizajnera, ali istovremeno poticanje  domaće proizvodnje. Iako su ciljevi koje smo postavili izuzetno ambiciozni, uvjereni smo da ćemo uz potporu naših partnera okrenuti jednu novu stranicu u razvoju hrvatske mode - kaže Filipić.

Pionirski projekt

- Modni koncept FASHION.HR je ona karika koja je nedostajala našem modnom tržištu. Konačan i dugoročan uspjeh u svijetu mode moguće je isključivo uzajamnim kombiniranjem: kvalitetnog obrazovanja, talenta, inovativnog dizajna i originalne prezentacije. Onaj ‘zadnji kamenčić’ mozaika se odnosi na kupce (buyere) gotovog modnog proizvoda koji s ponosom nosi etiketu MADE IN CROATIA - izjavila je profesorica Nina Režek-Wilson s Tekstilno-tehnološko fakulteta u Zagrebu.

Ovim pionirskim projektom na hrvatskoj modnoj sceni, FASHION.HR  želi osigurati hrvatskim dizajnerima ravnopravnu tržišnu utakmicu s ostalim mass brandovima, kako kvalitetom modela i većim izborom, tako i pristupačnijim cijenama. (FHR/METRO) 

10.06.2008. 02:47:32
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    marna
    22.06.2008. 16:19
    ...I popuniti ekskluzivne boutique u hotelima sa ***** i njihovoj okolini samo sa HR dizajnom ( oni ostale razvikane mogu kupiti bilo gdje).
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh