« Žene
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
PRAUNUKE CVIJEĆA

Žene su danas promiskuitetnije nego u slobodnim 60-ima

Gotovo svaka deseta sudionica britanskog istraživanja izjavila je da je spavala s više od 10 različitih partnera do 24. godine života

(Getty Images)
Više o

promiskuitet

,

promjena partnera

Danas su mlade žene seksualno tri put aktivnije od generacije njihovih baka u seksualno oslobođenim 60-im godinama, pokazalo je istraživanje objavljeno u utorak.

Studija je utvrdila da su žene u razdoblju od 2000. do 2009. godina imale 5,65 različitih seksualnih partnera do navršene 24. godine.

Gotovo svaka deseta ispitanica kazala je da je spavala s više od 10 različitih partnera.

Nasuprot tomu, žene koje su imale više od dvadeset godina 60-ih godina prošlog stoljeća, iskušale su seks s prosječno 1,67 partnera.

Generacija žena koje su bile dvadesetgodišnjakinje 70-ih godina do svoje 24. godine promijenile su 3,72 seksualna partnera.

U anketi ICM-a provedenoj za Lloyds Pharmacy, sudjelovalo je više od 3.000 žena u Velikoj Britaniji.

Statistički podaci britanskog instituta za rak pokazuju da stopa oboljenja od raka vrata maternice u žena do 25 godina ne opada, unatoč boljim i češćim pregledima.

Iako je broj oboljenja od raka vrata maternice znatno pao u starijih žena u zadnjih deset godina, taj trend ne prati i žene do 25 godina.

Razlog tomu mogao bi biti povećan broj seksualnih partnera, navodi Lloyds Pharmacy.

"Zaraze Humanim Papilloma virusom vrlo su česte, naročito u mladih ljudi", navodi Clare Kerr, čelnica odjela za seksualno zdravlje u Lloyds Pharmacy.

HPV je jedan od naječšćih uzroka raka vrata maternice. (hina/metro-portal)

16.03.2010. 19:44:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh