« Žene
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
BOJA ZA BOŽICE

Kako nositi crveni ruž za usne

Crveni ruž za usne gotovo će svaku ženu učiniti izazovnom i predivnom, ali ključ uspješnosti leži u njegovim nijansama i boji tena

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

šminka

,

makeup

,

crveni ruž

,

ruž za usne

Osjećate se hrabrima? Obuzeo vas je avanturistički duh? Mislimo na izgled, naravno. Bez brige. Ne morate biti poznate superzvijezde niti imati profesionalne vizažiste da biste izgledale lijepo. Mnoge žene su često sklone filozofiranju i pravljenju slona od buhe kad je šminka u pitanju, a u biti sve se svodi na nekoliko jednostavnih trikova, o kojem god dijelu tijela da se radilo. Kad su u pitanju usne i ruž za njih, ne postoji boja koja više privlači i ujedno plaši žene od crvene. Evo što treba znati o njoj.

Crveni ruž za usne gotovo će svaku ženu učiniti izazovnom i predivnom, ali ključ uspješnosti leži u njegovim nijansama i boji tena.

Znači prvo i osnovno je da uskladite nijansu crvene s izgledom vaše kože. Ako je koža blijeda, birajte nijanse koraljno crvene koja je dovoljno intenzivna da naglasi usne, ali da ne baci ostatak lica u drugi plan. U slučaju da vam je ten normalnog, prirodnog sjaja i tona izbor vam je puno širi i lakši. Neće pogriješiti ni ako odaberete istinski crvenu ni ako se odlučite za neku mješavinu ružičaste i boje borovnice. Ako vam je koža poprilično tamna, nikako vam neće stajati prava crvena. Bolje je da birate malo tamnije, dublje tonove, nešto u stilu boje tamnih crnih vina ili pak boje cigle. Ona prava svijetla crvena izgledala bi neprirodno i potpuno loše uz tamniji ten.

Nadalje, važno je u obzir uzeti i svjetlost. Ako planirate vrijeme provesti na otvorenom tijekom dana, bolje je da stavljate blaže i prozirnije tonove jer će ih dnevna svjetlost dovoljno naglasiti. U slučaju da ćete biti u zatvorenom pod umjetnim osvjetljenjem ili na otvorenom tijekom večeri, budite hrabrije i odučite se za pravu crvenu. Još nešto, ako imate tanke usne, izbjegavajte tamne nijanse jer će one samo naglasiti manjak punoće i učinit će usne još manjima. Ako se odlučite na crveni ruž, imajte na umu i ovo - usne će vam s ružom crvene boje biti glavna „atrakcija" na licu pa se potrudite da na ostatku lica bude neutralan makeup s što prirodnijim bojama. Stavite svjetlije tonove sjenila oko očiju i svjetlije rumenilo na obraze kao biste sve uskladile s usnama.

17.03.2010. 15:48:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh