« Život
objavljeno prije 14 godina
KAKO USPIJEVAJU?

Tajne sretnih parova

Kada s nekim ulazite u vezu, postoje stvari koje o toj osobi trebate znati. Komunikacija, otvorenost i povjerenje temelji su zdravog odnosa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

ljubav

,

seks

,

veze

,

komunikacija

,

parovi

No ponekad parovi izbjegavaju neke teme, ili drže u tajnosti nešto za što misle kako se neće svidjeti partneru. Nemojte brinuti, glavne razlike koje otkrijete među vama ne bi trebale štetiti vašoj vezi. Mnogi parovi funkcioniraju unatoč različitim stavovima oko politike, novca ili socijalnih tema. No upravo razgovor o takvim temama može ojačati i produbiti vašu vezu - ili vam pomoći da shvatite kako vam osoba ipak ne odgovara.

1. Stav prema novcu - je li netko od vas u dugovima? Štedite li novac? Kakvi su vam afiniteti prema trošenju? Ovo možda neće biti važno u početku veze, no ako stvari dođu na malo viši nivo, trebate znati kako će se breme financija raspodijeliti na vas dvoje. Posebno ako uzmete u obzir da je novac jedna od stvari oko koje se većina parova najčešće svađaju.

2. Vjera - koliko su jaka vaša religijska uvjerenja? Jeste li ateist? Ako budete imali djece, planirate ih odgajati prema pravilima neke religije? Vjera ne bi trebala biti nepremostiva barijera ako vas netko doista zanima, ne činjenica je da religijska uvjerenja ponekad određuju identitet osobe.

3. Djeca - prije nego što produbite vašu vezu, trebali biste znati kakvi su vaši stavovi prema djeci. Da li ih želite? Jednom kada se dogovorite pozitivno (ili negativno), bilo bi dobro i planirati potomstvo (koliko, kada). I ne samo to, nego trebate uzeti u obzir vaše karijere, obaveze itd.

4. Posao - imate li velike želje i ambicije? Poslovne planove? Ako ste oženjeni za posao, možete li biti u vezi s drugom osobom? Potražite znakove da vaša bolja polovica održava balans između posla i privatnog života, da vam se ne bi dogodilo kako vrijeme u vezi provodite uglavnom sami.

5. Zdravlje - ima li netko od vas zdravstvenih problema? Ujteču li na vaš život? Ili postoji potencijalna mogućnost da ćete imati problema u budućnosti? Ovo su stvari za koje ne želite da vas iznenade nakon nekoliko godina veze.

6. Seks - nakon novca, seks je također jedna od stvari oko koje se parovi najčešće svađaju. Neki se čak i razvode pod argumentom da je seks bio loš. Zbog toga je bitno da utvrdite jeste li seksualno kompatibilni.

7. Socijalne navike - još jednom, suprotnosti se uglavnom ne privlače. Ako ste vi ekstrovertirana osoba, a vaš partner introvertirana, možda ćete imati problema oko dogovora gdje izaći i kako se družiti. U ovakvim slučajevima bitan je kompromis ako želite održati vezu.

20.05.2010. 12:52:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh