« Putovanja
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
ZA PRAVE LJUBITELJE

Tematski park Harryja Pottera neće razočarati prave obožavatelje

Nova turistička atrakcija izgrađena je u stilu Hogwartsa u Orlandu na Floridi u sklopu kompleksa Universalovih otoka avantura

harry potter tematski park
harry potter tematski park (Getty Images)
Više o

Harry Potter

,

tematski park

Ovo mjesto se slobodno može pohvaliti titulom najčarobnije atrakcije na svijetu jer ipak se radi o posebnom čarobnjačkom svijetu - američkom tematskom parku Harryja Pottera.

Nova turistička atrakcija izgrađena je u stilu Hogwartsa u Orlandu na Floridi u sklopu kompleksa Universalovih otoka avantura, a troškovi radova koji su trajali gotovo šest godina iznose oko 200 milijuna dolara. Građevina je poprilično opčinjavajuća. Posjetiteljima se izražava dobrodošlica kod kamenog luka na ulazu u selo Hogsmeade gdje ih čeka parni vlak Hogwarts Express. Posjetitelji zatim odmah upadaju u scene kao iz filmova sa Zonkovom trgovinom u kojoj se prodaju cinkoskop, produžne uši itd., sve pored Honeydukeovog slatkog 'trgovačkog centra' s grahom sveokusnjakom Bertija Botta.

>> Florida: Otvoren tematski park Harryja Pottera

Začudno, nema Coca Cole ni Pepsija -samo sok o tikve i takozvani Butterbeer, korniško pecivo i škotska jaja. Ali prava atrakcija za nas Bezjake je vožnja Zabranjeno putovanje na koje možete krenuti naravno, putem Sobe potrebe. I sve je nevjerojatno lijepo. Kombinacija 3D prikaza i stvarnih tehničkih dodataka čine 4-minutnu vožnju pored Napadačke vrbe preko Zabranjene šume kroz igru Metloboja s Harryjem i Ronom, a posjetitelji se susreću i licem u lice s brojnim demonima prije nego se vrate u Veliku dvoranu. Naravno, ne radi se o prvoj 3D vožnji na svijetu, ali o najboljoj to svakako. Ipak, jedan je aspekt kojega ne treba spominjati, kao ni ime Voldemort,  a to je vrijeme čekanja. Ono može biti i do dva sata (jedan je posjetitelj čekao čak pet sati na floridskoj vrućini).

Ukratko, čitava stvar je dobra, ali ne toliko. Postoje samo još dvije glavne vožnje u parku - obiteljski Let na Hippogriffu (mini vlak-smrti)i Zmajev izazov, brzi dvostruki vlak smrti temeljen na Tromagijskom turniru. Sve ostalo se svodi na kupovinu suvenira. U redu, ako ste okorjeli obožavatelj, sve su to jako zanimljive stvari. U prodaji su i čarobni štapići za 25 dolara baš kao onaj Harryjev (koji sam bira vlasnika), zatim ogrtači i halje, zlatne zvrčke, a čak možete poslati i razglednicu kući putem Sova. Ukratko, nijedan obožavatelj neće biti razočaran.

A više informacija možete saznati ovdje.

Piše: Paul Baldwin/Metro World News
20.07.2010. 15:55:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh