« Putovanja
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
JETSETTER

Hvar među top 10 najboljih neotkrivenih otoka

Naš najsunčaniji otok nalazi se u prestižnom društvu otoka Mauricijusa, Bahama i drugih karipskih destinacija

(Wikipedia)
Više o

otoci

,

turizam

,

putovanja

,

Hvar

,

top destinacije

,

neotkriveni otoci

Mnogi svoj godišnji odmor ili putovanje žele provesti uživajući u bogatom noćnom životu i gužvi poznatih turističkih destinacija. Ipak, mnogima je dosta buke i gužve, pa traže mir i samoću.

Poznata web stranica za putovanja Jetsetter (www.jetsetter.com) donosi ljestvicu top 10 otoka koji još nisu prepuni turista i nude svojim gostima mir i privatnost.

1. Mustique, otočje Grenadini

Mustique je mali privatni otok unutar otočne države Sveti Vincent i Grenadini. Poznat je kao utočište velikih rock zvijezda i članova kraljevske obitelji. Ako imate novca i želje samo za karipskim suncem i morem, pravo je to mjesto za vas.

2. Canouan, Sv. Vincent i Grenadini

Državica Sv. Vincent i Grenadini nudi još jedan neotkriven biser - otok Canouan, čije ime znači ''otok kornjača''. Nudi prekrasne krajolike, skrivene uvale, bijeli pijesak, tirkizno more, egzotične koralje i mirne plaže - jednom riječju, raj na zemlji.

3. Mauricijus

Otočna država Mauricijus nalazi se u jugozapadnom Indijskom oceanu. Otok je to koji također nudi prekrasne plaže i more, ali i zanimljivu mješavinu kreolske, kineske, indijske i europske kulture. Slavan je i po tome što je jedini poznati dom ptice dodo.

4. Fernando de Noronha

Fernando de Noronha je arhipelag koji se sastoji od 21 otoka koji se protežu duž obale sjevernog Brazila. Veći dio otočja proglašen je morskim nacionalnim parkom, što dovoljno govori o njihovoj ljepoti i vrijednosti. Skriva pravo blago zaštićenih i ugroženih vrsta, pa je broj posjetitelja ograničen.

5. Lipari

Lipari je najveći otok Eolskog otočja koje se nalazi sjeverno od Sicilije. Njegova prirodna ljepota nastala je nizom vulkana koji su stvorili fantastično geološko remek djelo. Ljudi, hrana i život na Lipariju očekivano su talijanski u svakom smislu.

6. Harbour Island, Bahami

Bahami se sastoje od preko 1.100 otoka, a jedan od njih je i maleni Harbour Island. Prepun je prekrasnog roza pijeska, a nudi i mirne plaže i prekrasno more.

7. Kangaroo Island, Australija

Na ovaj otok se iz Australije dolazi trajektom, ali svaki trud se isplati. Kangaroo je najbolje mjesto za ljubitelje životinja - uživo se mogu vidjeti izvorne australske životinje u svom prirodnom okruženju.

8. Hvar

Tek jedan od brojnih hrvatskih otoka smjestio se na osmo mjesto ljestvice. Jetsetter navodi da Hvar ima prekrasni lučki gradić istog imena, a savjetuje posjetiteljima da obavezno posjete otočka sela, vinograde i maslinike.

9. Muhu, Estonija

Među otocima toplijih krajeva našao se i jedan iz hladnije baltičke regije - otok Muhu. Na njemu je još uvijek u pogonu stara vjetrenjača, njeguje se folklorna tradicija, ali posjetiteljima se nude i mali luksuzni hotele i wellness.

10. Culebra

Karipski otok koji pripada Portoriku stanište je mnogih rijetkih životinja. Tako osim divnih plaža turisti mogu uživati i u prekrasnim životinjskim vrstama.

09.01.2010. 17:41:53
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Croatia Apartments
    05.03.2011. 05:40
    Hvar je stvarno jedan od najljepsih otoka na Jadranu...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh