« Život
objavljeno prije 14 godina
DIJETNI NAPITAK

Opasan američki shake topi pet kilograma u dva tjedna

Shake Lean 1 redovito koriste Britney Spears, Jennifer Lopez, Courtney Cox, Adam Sandler i Tiger Woods

Shake
Shake (Shutterstock)
Više o

Britney Spears

,

dijeta

,

ankilosaur

,

Rolf Eden

,

zadnja emisija

Shake za kojem su poludjeli poznati i uz kojeg se u samo dva tjedna može izgubiti pet kila, ima ozbiljne zdravstvene posljedice, piše News of the World. Britney Spears je navodno pomoću shakea izgubila 4,5 kg u 14 dana, a shake je pila umjesto doručka i ručka, dok je za večeru pojela porciju salate i ribe ili piletine.

Nutricionisti priznaju da shake može biti kratkoročno djelotvoran, ali upozoravaju na ozbiljne dugoročne zdravstvene posljedice - rak crijeva, ispadanje kose i probleme sa srcem.

Zvijezde poput Jennifer Lopez, Courtney Cox, Adama Sandlera i Tigera Woodsa otvoreno priznaju da posežu za shakemo "Lean 1" kada žele izgubiti pokoji kilogram.

>>>10 ubojica kalorija

Dva napitka sadrže 400 kalorija, puno vitamina i minerala te ekstrakt biljke hudije koja smanjuje želju za hranom i ubrzava metabolizam.

Napitak je osmislio Bill Romanowski, bivši igrač američkog nogometa koji tvrdi da je njegov "Lean 1" potpuno bezopasan za zdravlje.

"Shake je postigao golem uspjeh na tržištu kad ga je počela piti Britney Spears. Pripremala se za turneju i vidno izgubila nekoliko kilograma. Vijest se odmah proširila Amerikom i sada brojne zvijezde i obični ljudi koriste moj napitak", kaže Romanowski.

S druge strane, nutricionisti ističu manjak bjelančevina u shakeu zbog čega, između ostalog, nastaju problemi s mišićima i bubrezima. 

>>Čudotvorni napitak izgara kalorije umjesto vas

22.06.2010. 14:19:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh