« Život
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
10 KORAKA

Kako prekinuti lošu vezu?

Ako niste sretni u vezi, prekinite ju jer se odnos vjerojatno nikada neće popraviti

(Shutterstock)
Više o

nesretna ljubav

,

prekid veze

,

prekid odnosa

Svjesni ste da niste jedno za drugo, ali se bojite života bez partnera? Krajnje je vrijeme da prestanete sami sebe uvjeravati da je vaša veza dobra, jer ne trebate nikoga da vas upotpunjuje, nego usrećuje.

Naime, "upotpunjeni" bi već trebali ući u vezu ako želite da ona doista uspije, a ukoliko drugu osobu puštate u svoj život samo zato jer ne možete biti sami, vjerojatno ste na krivom putu.

Ako niste sretni u vezi, prekinite ju. Ako se stalno svađate, imate "tihe mise" i osjećate se loše, krenite dalje bez osobe s kojom očito nećete provesti ostatak svog života.

1. Prestanite negirati
Postavite si nekoliko pitanja: Osjećam li se moćno ili umorno nakon sat vremena provedenih s partnerom? Želim li ili moram provoditi vrijeme s njim? Vraćam li se nakon susreta kući bez odgovora na pitanja i s tupim osjećajem? Trudim li se znatno više od njega?

2. Zabilježite svoje emocije
Ljudima uglavnom treba vremena da shvate da stvari idu nizbrdno. Zapisujte što osjećajte kako bi vizualizirali svoju vezu. Ako ste 35 puta napisali da nešto nije u redu, onda stvarno nije.

3. Otkrijte zašto ste u vezi
Uvijek postoji razlog zašto pristajemo da određene kompromise pa tako sigurno postoje i dobre stvari koje vas drže u lošoj vezi. Otkrijte o čemu se zapravo radi što si obećavate od partnera.

4. Popunite rupe
Ako ste ustanovili da od partnera tražite sigurnost, da se uz njega osjećate poželjno i da konačno imate osobu s kojom možete provoditi vrijeme, pronađite alternativne načine kako popuniti te rupe.

5. Okružite se optimističnim prijateljima
Ne treba vam brdo prijatelja već samo nekoliko pravih koji vam stvarno mogu pomoći da prevladate situaciju u kojoj ste se našli. Sigurno poznajete nekoga tko upravo prolazi kroz slične probleme, a udaljite se od osoba koje su u lošim vezama jer ih nisu spremni prekinuti.

6. Napišite si podsjetnik
Napišite si nešto u stilu: "Hej ja, znam da se osjećaš loše danas, ali krajnje je vrijeme da složiš planove za vikend jer ti siguno neće biti bolje ako sjediš doma sama."

7. Podmitite se
Postavite si cilj i onda se nagradite ako ga uspijete ostvariti, npr. ako tjedan dana ne šaljete poruke, Googlate ili ne zovete bivšeg partnera.

8. Ponavljajte
U trenucima slabosti problemi koje ste imali u vezi će vam se vjerojatno činiti nevažnim i bit ćete uvjereni da ne možete sami dalje. Stoga si iz dana u dan ponavljajte da ste super, da imate dobre namjere, da će sve biti dobro i da ćete prije ili kasnije pronaći pravu ljubav.

18.03.2010. 11:06:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh