« Život
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
JASNO KAO DAN

Čitanje između redaka: Kako znati da ih ne zanimate

Mnogi muškarci i žene često se pitaju u kojem smjeru ide postojeća ili potencijalno ozbiljna veza a da nisu ni svjesni suptilnih pokazatelja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

veze

,

partneri

,

ljubavni odnosi

Dobro, izašli ste zajedno nekoliko puta, i sad želite znati je li potencijalni partner (on ili ona), zainteresiran za nastavak druženja.

Izravan upit u to na čemu ste sada nije uvijek laka opcija, no uvijek možete čitati između redaka o tome što misli druga strana

Ako ste i vi među onima koji stalno čekaju kraj telefona i pitaju se 'zašto ne zove', možda biste trebali shvatiti da to uopće više ne želi:

 

  • Manjak tjelesnog kontakta je jedan od najboljih pokazatelja nezainteresiranosti. Muškarci, na primjer, vole dodirivati ruku žene ili je držati oko struka. Ako je na distanci, drži ruke prekrižene dok razgovarate i izbjegava kontakt očima, vrlo je moguće da ga ne zanimate.
  • Iako muškarci nisu skloni telefonskim pozivima, ako mu se sviđate, sigurno će vas nazvati. Isto vrijedi i za žene, koje pak telefon vole malo više. Ako pola sata vašeg zajedničkog vremena provede u razgovoru s prijateljicom, nešto nije u redu. I ako stalno mijenja planove, moguće je da je uopće ne zanimate (bar kao potencijalni partner).
  • Nema ništa loše u tome da čovjek uzme vremena za sebe, ali ako partner nestane na nekoliko dana ili tjedana bez ikakvog javljanja, onda bi vam trebalo biti jasno na čemu ste. Ne postoji izgovor za nejavljanje. Osim ako vas netko otme ili više niste među živima. Internet, mobilni telefoni i sve ostale metode komunikacije ne ostavljaju vam mjesta za isprike. A ni partneru.
  • Lijepo je kad obavljate neke poslove za partnera ili potencijalnog partnera, ali ne kad to radite non-stop. Ako vas zovu samo kad trebate do trgovine ili da dođete s automobilom radi prijevoza, vrijeme je da se pokupite i izbjegnete dalje ponižavanje. Dobar partner zamolit će vas za pomoć samo kad mu ona zaista treba.
  • Kad vas stalno kritiziraju zbog najmanjih sitnica, recimo zbog toga kako ste odjeveni, i ako vas stalno uvlače u svađe i rasprave oko nevažnih detalja, vjerojatno ta osoba traži izgovor za prekid. Još je jasnije ako je konstantno u društvu drugih pripadnika suprotnog spola - vjerojatno traži druge „opcije".
  • Na kraju, ako vas partner ili potencijalni partner drži podalje od kruga vlastitih prijatelja, ne želi vas upoznati s obitelji očito je da mu niste dugoročan plan. Primijetite li ove pokazatelje, vrijeme je za ozbiljan razgovor o nastavku ili početku veze.
  • Ne dajte da vas itko gazi i ponižava!
18.03.2010. 10:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh