« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
NOVITETI

Facebook uvodi tehnologiju prepoznavanja lica na fotografijama

Kako bi korisnicima olakšali posao prilikom označavanja prijatelja na fotografijama, Facebookovi inovatori odlučili su upotrijebiti tehnologiju preopznavanja lica

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Facebook

,

proslava godišnjice

,

27. travnja

Popularna društvena mreža Facebook počela je s testiranjem tehnologije prepoznavanja lica u kategoriji fotografija, točnije u Facebook Photos. Radi se o jednom od posljednjih noviteta koje mreža uvodi u svoju ponudu. Testiranje je počelo u petak, a naglasak će biti na smanjivanju zamarajućeg označavanja (engl. 'tagging') prijatelja na fotografijama. Kako stvari trenutno stoje, korisnik postavi fotografiju, označi lice osoba na fotografijama i navede im ime i tako za svaku fotografiju sve dok ne prođe kroz čitav album.

>> Facebook dosad napustilo preko 30,000 ljudi

Ako imate puno fotografija i na nekima od njih puno prijatelja, takav je postupak neefikasan i zamoran. Zato je Facebook odlučio olakšati stvari preko tehnologije prepoznavanja lica koja bi automatski trebala pronaći i označiti iste ljude na fotografijama i time eliminirati jedno od najiritantnijih svojstava Facebookove kategorije za fotografije. Zadatak korisnika će biti samo da potvrdi radi li se o pravoj osobi nakon što Facebook označi sve fotografije.

>> Gasi se Facebook Lite

Princip je gotovo isti kao kod foto aparata koji također mogu detektirati lica i automatski ih označiti na zaslonu. Tvrtka obećava da je ovo samo jedan od mnogih planiranih noviteta koje će uskoro isprobati.

03.07.2010. 23:38:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh