« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
o, bože

Bandić štedi na udžbenicima

Grad je pronašao samo 2 tisuće učenika koji mogu dobiti besplatne udžbenike

(Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

besplatne bilježnice

,

Bandić udžbenici

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je danas novinarima da će grad Zagreb za ovu školsku godinu osigurati besplatne udžbenike za nešto manje od 2000 učenika iz tri skupine - udomiteljskih obitelji (udomljena djeca), obitelji koje imaju troje i više školske djece te za one koji primaju socijalnu pomoć od grada.

Prema tome, svi oni koji su u potrebi kroz ove tri skupine dobit će besplatne udžbenike, rekao je Bandić.

Dodao je kako djeca bilo koje obitelji u Zagrebu, ako obitelj i ne uđe u jednu od tih skupina a dokaže da ne može kupiti udžbenike, neće ostati bez udžbenika.

Zagrebačkoga gradonačelnika novinari su ispred Osnovne škole Malešnice, koja se dograđuje i rekonstruira, pitali hoće li grad Zagreb pomoći roditeljima u nabavi školskih udžbenika, na što je Bandić odgovorio potvrdno.

Rekao je da su mjerodavno ministarstvo i gradski ured za socijalnu skrb izlistali nešto manje od 2000 učenika iz tri skupine - udomiteljskih obitelji (udomljena djeca), obitelji koje imaju troje i više školske djece te oni koji primaju socijalnu pomoć od grada Zagreba. Dodao je da će Odjel za branitelje do kraja idućeg tjedna također izlistati branitelje i njihovu djecu pa će vidjeti je li netko zaboravljen.

Zagrebački gradonačelnik rekao je da će vidjeti hoće li novac za nabavu udžbenika predvidjeti za iduću školsku godinu, to jest što će učiniti iduće godine.

Izvor: Hina

21.08.2009. 18:21:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh