« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
ISPUNJENI ZAHTJEVI?

Pastor Terry Jones odustao od spaljivanja Kurana

Kontroverzni pastor Terry Jones s Floride objavio je da odustaje od te namjere u zamjenu za preseljenje sporne džamije u blizini tzv. "Ground Zero-a" u New Yorku

Terry Jones
Više o

rođeni 19. kolovoza

,

zviždači

"Mi smatramo da bi to bio znak od Boga", rekao je novinarima pastor Jones, čelnik male pentakostalne zajednice "Dove World Outreach" centar, u Gainesvilleu na Floridi, koji je subotu proglasio "Danom spaljivanja Kurana".

Američki mediji izvješćuju kako nije jasno postoji li takva odluka muslimanske skupine koja je planirala graditi islamski kulturni centar i džamiju dva bloka od "Ground Zeroa", mjesta rušenja tornjeva blizanaca WTC-a u terorističkom napadu 11. rujna 2001.

Jones je rekao da je u četvrtak razgovarao s imamom Feiselom Abdulom Raufom, vođom projekta gradnje sporne džamije. "Ja sam dobio riječ da će premjestiti džamiju na drugo mjesto. Imam je pristao preseliti džamiju, a mi smo pristali otkazati naš događaj zakazan za subotu", rekao je Jones novinarima.

On je također najavio da će putovati u New York u subotu kako bi se sastao s imamom Raufom i drugim dužnosnicima projekta džamije. Predsjednik Barack Obama ranije je pozvao Jonesa da odustane od spaljivanja Kurana, koje je nazvao "egzibicijom" i upozorio da će to ugroziti američke postrojbe u inozemstvu, te pridonijeti novačenju pripadnika Al Kaide.

Američke TV mreže izvješćuju da je s Jonesom u četvrtak telefonom razgovarao ministar obrane Robert Gates, te da su pastora posjetili agenti FBI-a. Oni su se s Jonesom zadržali u polusatnom razgovoru, a kasnije nisu htjeli ništa reći novinarima.

Glasnogovornik Jonesove crkve Wayne Sapp također nije želio komentirati pastorov razgovor s agentima FBI. Jones se novinarima požalio da mu je ukinut internet. (hina/metro-portal)

10.09.2010. 00:30:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh