« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
ZDRAVA VELIKA JABUKA

New York: Više se ne smije pušiti niti u parkovima i na plažama

Prije sedam godina u New Yorku je zabranjeno pušenje u restoranima, a gradonačelnik, inače bivši pušač, sada ga zabranjuje i u prirodi

New York: Više se ne smije pušiti niti u parkovima i na plažama
New York: Više se ne smije pušiti niti u parkovima i na plažama (Getty Images)
Više o

pušenje

,

cigarete

,

zabrana pušenja

,

Michael Bloomberg

,

ljudski preci

Zabrana pušenja koja je već na snazi u barovima i restoranima u New Yorku, ubuduće će se proširiti na parkove i plaže u tom gradu, izjavio je gradonačelnik Michael Bloomberg.

"Znanost je jasna o tom pitanju: dulja pasivna izloženost duhanskom dimu, bilo u prostoriji ili na otvorenom, štetna je za zdravlje", rekao je Bloomberg obrazlažući svoju odluku. Zabranu pušenja još mora potvrditi gradsko vijeće, što će biti puka formalnost.

>> Saznajte u kojim je zemljama pušenje još uvijek dozvoljeno

"Kada se taj zakon prihvati, svi će Njujorčani moći šetati parkom i uživati na plaži ne udišući dim tuđih cigareta", istaknula je gradska vijećnica Christine Quinn koja dodaje da će "zakon spasiti ljudske živote i učiniti od New Yorka zdraviji grad".

Michael Bloomberg, bivši pušač koji se prometnuo u žestokog kritičara pušenja, naišao je 2003. na snažan otpor kada je zabranio pušenje u barovima i restoranima. (hina/metro-portal)

15.09.2010. 20:44:12
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    mala_ivancica
    15.09.2010. 21:11
    "Zakon će spasiti ljudske živote i učiniti od New Yorka zdraviji grad"... da, baš, uz sav taj smog i aute :) A i šta su ludi s tim zabranama pušenja, a od pretilosti ih umire ne zna se koliko...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh