« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
NEPRAVDA

Kriza je bogataše učinila još bogatijima!

Raste broj osoba koje žive u luksuzu, ali i onih koji jedva krpaju kraj s krajem, pokazuje njemačka studija

Novac luksuz bogatstvo
Novac luksuz bogatstvo (Shutterstock)
Više o

bogataši

,

ekonomska kriza

,

kriza bogataši

,

novi svjetski poredak

,

futurologija

,

28. veljače

,

Danka Maslova

Njemački institut za ekonomska istraživanja (DIW) objavio je šokantne podatke studije prema kojoj su se bogataši za vrijeme krize dodatno obogatili dok oni koji ionako na raspolaganju nisu imali puno novca žive još teže nego prije.

"S jedne strane raste broj osoba koje žive u luksuzu, a s druge onih koje jedva krpaju kraj s krajem. U posljednjih deset godina je primjetan porast stanovništva koje živi s vrlo malim primanjima - s 18 posto u 2000. na današnjih 22%", stoji u zaključku studije.

Pored nastanka izrazito siromašnih naselja unutar gradova, posebno je zabrinjavajući nestanak srednjeg sloja. U Njemačkoj se tako smanjuje broj osoba koje imaju primanja između 860 i 1844 eura što se izravno odražava na kupovnu moć stanovništva i dovodi do panike kod pripadnika srednjeg sloja.

Od krize su najviše profitirali bogataši, kojih u odnosu na 2000. ima čak tri posto više. Bogataši raspolažu s 150% većim dohotkom od srednjeg sloja, što znači da ne raste samo broj bogataša već i njihovi ukupni prihodi.

Stručnjaci Instituta stoga smatraju da paket štednje kojeg predlaže njemačka vlada nije pravedan te da će bogati ponovno najbolje proći.

Zbog ovog, ali i drugih zabrinjavajućih činjenica i trendova, futurolog i prvi čovjek Instituta za istraživanje trendova smatra da će prava kriza početi tek ove godine, a do potpunog kaosa će doći 2012. Saznajte više u članku >>Gerald Celente, futurolog, predviđa raspad sistema 2012., kriza počinje ove godine

15.06.2010. 12:07:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    biba
    15.06.2010. 12:17
    FUJ! u kakvom svijetu živimo.
  2. avatar
    donhuangenaro
    15.06.2010. 12:30
    zanimljivo je kako bogatuni nikako ne shvaćaju da su upravo ti koje su osiromašili zaradili njihovo bogatstvo... a ne shvaćaju ni to da će im se sve obit o glavu kada roblje shvati da nema druge nego orgnizirati nasilnu revoluciju (jer bogatuni razumiju samo jezik nasilja) :-P
  3. avatar
    vila
    15.06.2010. 16:16
    ne razumin zasto bi kriza bila namistena da bi bogatima bilo bolje? u zivotu uvik ima uspona i padova. meni s muzem isto nije uvik lipo. dobro je dok su samo pare u pitanju. prezivit cemo nekako. samo da je zdravlja.
  4. avatar
    lala
    16.06.2010. 23:32
    Kriza je oduvijek bila namještaljka da bi bogati bili još bogatiji a siromašni još siromašniji. Samo neuk ( i siromašan) čovjek misli da se stvari na svijetu događaju slučajno; stvari su upravo onakve kakvima ih vladajuća kasta želi da budu... A revolucija se neće dogoditi dok god televizija, video igre i celebrityiji zabavljaju mase skrećući pažnju s bitnih stvari... Ko bi išao van protestirati kad je na tv neki idol, zvijezda ili nogač.....
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh