« Svijet
objavljeno prije 14 godina
7. OBLJETNICA POHODA

Republika Srpska financira spomenik papi Ivanu Pavlu II.

Sva dokumentacija za izgranju spomenika u Banja Luci već je izrađena; planira se gradnja i u Sarajevu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Milorad Dodik

,

Republika Srpska

,

Banja Luka

,

Papa Ivan Pavao II.

,

28. ožujka

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik obećao je da će vlasti toga entiteta financirati gradnju spomenika pape Ivana Pavla II. u Banja Luci, rekao je u utorak za medije u Mostaru dopredsjednik RS-a Davor Čordaš.

"Za vrijeme današnjeg susreta predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića i banjalučkog biskupa Franje Komarice s premijerom RS-a Milorada Dodika dogovorena je gradnja spomenika papi Ivanu Pavlu II. koji je prije sedam godina pohodio Banja Luku i služio svetu misu", rekao je Čordaš. Dodao je kako je već izrađena dokumentacija za izgradnju ovoga spomenika. Spomenik pokojnom Papi treba se graditi i u Sarajevu čemu se usprotivio dio građana.

>> Ivan Pavao II. korak bliže blaženstvu

Povodom sedme obljetnice pohoda Ivana Pavla II. u Banja Luci je danas prvi put služena misa u crkvi na Petrićevcu koju su srušile srpske postrojbe na početku rata u BiH. Sveti otac je 2003. na temeljima crkve služio svetu misu pred više desetina tisuća vjernika. Biskup Komarica je nakon mise izjavio kako je ohrabren jer će aktualni političari pomoći u izgradnji crkve i time 'popraviti ono što su neki prije njih uradili krivo'. (hina/metro-portal)

22.06.2010. 23:18:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh