« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
NIJE OSUMNJIČEN

Zoran Mamić pokazao dokumente: U Nyonu sam bio kao svjedok

Mamić je novinarima pokazao dokumente UEFA-e koji potvrđuju da je na saslušanju bio isključivo u ulozi svjedoka a ne kao osumnjičenik

Zoran Mamić
Zoran Mamić (Ronald Gorsic / CROPIX )
Više o

UEFA

,

Zoran Mamić

,

namještanje utakmica

,

Sportske novosti

Sportski direktor Dinama Zoran Mamić odbacio je danas medijske tvrdnje da je na nedavnom saslušanju u sjedištu Uefe u Nyonu bio ispitan i kao svjedok, i kao osumnjičenik.

"U Nyonu sam bio u kući nogometa samo kao svjedok. Nisam bio ni u policiji, niti na sudu da bih mogao biti osumnjičenik", izjavio je Zoran Mamić, koji se na konferenciji za novinare u prostorijama Dinama pojavio u pratnji svoje odvjetnice Jadranke Sloković. Rekla je da nikad u 27 godina prakse nije čula da jedna osoba može u istom slučaju biti i svjedok i osumnjičenik.

>>Zoran Mamić u Nyonu ispitan i kao osumnjičenik

"Imamo službeni zapisnik iz UEFA-e kojega je potpisao gospodin Limacher, glavni disciplinski sudac UEFA-e u kojemu je nesporno navedeno kako je gospodin Mamić saslušan kao svjedok u slučaju vezanom za utakmicu odigranu 13. svibnja 2009. (prva utakmica finala Kupa između Dinama i Hajduka). Nasuprot tome, 'Sportske novosti' navode nepotpisano priopćenje Službe za odnose s javnošću UEFA-e prema kojemu je gospodin Mamić ispitan kao svjedok i osumnjičenik. Prema tome, dokument objavljen u 'SN' je u kontradikciji sa službenim dokumentom, a taj dopis nema niti jedan pravni osnov", rekla je odvjetnica Sloković, te najavila daljnje mjere koje će poduzeti s ciljem zaštite svoga klijenta.

Privatne tužbe i naknada štete

"Ispitat ćemo što stoji iza ovih učestalih napada. Već smo podnijeli privatne tužbe i tužbe za naknadu štete, a zatražit ćemo i adekvatnu pravnu zaštitu. U 'Sportskim novostima' nisu pravnici, pa ne moraju znati što je službeni dokument, a što nije, ali smatram da nisu smjeli proglasiti gospodina Mamića lažovom", dodala je Sloković.

U UEFA-inu Zapisniku koji je podijeljen novinarima u njemačkom originalu i prijevodu na hrvatski, a kojega su potpisali Peter Limacher kao predstavnik UEFA-e, Robin Bokšić kao savjetnik i Zoran Mamić kao svjedok, stoji: "U okviru stegovnih mjera preliminarnih istražnih radnji, a zbog sumnje da sam sudjelovao u manipulaciji s utakmicama bit ću ispitan u svojstvu svjedoka. Kao svjedok, obvezan sam na postavljena mi pitanja odgovoriti istinito te prema najboljem znanju i savjesti te ništa ne prešutjeti. Upozoren sam na to da se svjesno davanje lažnog iskaza goni stegovno. Na kraju bih htio još jednom naglasiti da sa cijelom stvari nemam nikakve veze. Pročitao sam ovaj Zapisnik i držim da je točan".(hina/metro-portal)

17.08.2010. 15:58:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh