« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
SPORTSKE NOVOSTI

Zoran Mamić u Nyonu ispitan i kao osumnjičenik

Koncem srpnja "Sportske novosti" su objavile kako su Dinamov sportski direktor Zoran Mamić, suci i mafija namjestili prvu finalnu utakmicu Kupa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bruno Konjević/CROPIX)
Više o

UEFA

,

Zoran Mamić

,

Dinamo - Hajduk

,

namještanje utakmica

,

Sportske novosti

Prema pisanju Sportskih novosti Dinamov sportski direktor Zoran Mamić je na saslušanju u Europskoj nogometnoj federaciji u Nyonu bio ispitan ne samo kao svjedok već i kao osumnjičenik za navodno namještenu utakmice finala Kupa iz 2009. godine.

"UEFA nam je odgovorila na dopis i Zoran Mamić je doista bio u Nyonu, i to kao svjedok, ali i osumnjičenik," izjavio je glavni urednik SN-a Robert Šola u razgovoru za Novu TV. Te navode Uefa je pismeno potvrdila odgovarajući na dopis SN-a.

Koncem srpnja "Sportske novosti" su objavile kako su Dinamov sportski direktor Zoran Mamić, suci i mafija namjestili prvu finalnu utakmicu Kupa u kojoj je 13. svibnja prošle godine Dinamo pobijedio Hajduk sa 3-0. SN se pozivao na dokumente njemačke policije koja je pokrenula istragu.

Utakmicu je sudio Bruno Marić koji je u prvom poluvremenu isključio dva igrača Hajduka i dosudio kazneni udarac za Dinamo. Pod sumnjom njemačke policije je navodno i utakmice kvalifikacija Lige prvaka između Dinama i Arsenala (0:3) koja je igrana u kolovozu 2006. Njemačka policija barata podacima kako je dobit na kladionicama s ove utakmice iznosila oko pet milijuna eura od kojih je dva milijuna eura zaradio netko iz hrvatskih redova. Utakmicu su s tribina maksimirskog stadiona gledali i braća Ante i Milan Šapina koji su navodno na toj utakmici zaradili tri milijuna eura.

Nakon što ova afera izbila u javnost vodstvo Dinama, ali i sam Zoran Mamić su tvrdili kako je sportski direktor 'modrih' u Nyonu boravio u svojstvu svjedoka i kako niti Dinamo niti Zoran Mamić nemaju nikakve veze s kladionicama, klađenjem i ljudima koji se spominju u medijima kao predmetima istrage. (hina/metro-portal)

16.08.2010. 22:06:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh