« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
SPORT I POLITIKA

Mladež HDZ-a: Nismo nahuškali Kohortu protiv Bubala

HDZ-ovci drže da će se nakon Bubalove ostavke stvari u NK Osijek početi raspetljavati

NK Osijek Bubalo
NK Osijek Bubalo (Dorian Horvat / Cropix )
Više o

nk Osijek

,

Mladež HDZ-a

,

Krešimir Bubalo

,

ljetni obrok

Osječki gradski odbor HDZ-a odbacio je danas kao neistinite jučerašnje tvrdnje gradonačelnika Krešimira Bubala (HDSSB) da je HDZ instrumentalizirao dio navijačke skupine Nogometnog kluba Osijek "Kohorta", čije je skandiranje "Bubalo, odlazi" na posljednjoj prvenstvenoj utakmici, Bubalo naveo kao povod za jučerašnje podnošenje neopozive ostavke na dužnost predsjednika toga kluba.

Bubalo je jučer podnio neopozivu ostavku na ovu dužnost, ocjenivši kako je dio navijačke skupine "Kohorta" instrumentaliziran od strane Mladeži HDZ-a i HSP-a.

>>Kohorta smijenila Bubala, Branko Karačić novi trener Osijeka

Predsjednik osječkoga HDZ-a Dragan Kovačević na današnjoj je konferenciji za novinare Bubalovu ostavku ocijenio kukavičlukom, a licemjernom je nazvao njegovu izjavu da iza navijača stoji Mladež HDZ-a, što drži Bubalovim traženjem alibija za vlastite propuste.

"Bubalo se ponio kao kukavica i boji se preuzeti odgovornost. Grad Osijek za funkcioniranje toga kluba godišnje izdvaja nekoliko milijuna kuna i sve dok grad sudjeluje u financiranju s više od 50 posto sredstava, mora i sudjelovati u upravljanju klubom te nadzirati trošenje novca", poručio je Kovačević.

Ocijenio je kako projekt NK Osijeka pokazuje da HDSSB-ova vlast nije u stanju voditi grad, a da je Bubalo "ovim činom pokazao da nije lider i strateg te da mu je najlakše podviti rep i otići kada nastaju problemi".

Držimo da će se nakon Bubalove ostavke stvari u NK Osijeku početi raspetljavati, jer treba postaviti pitanja s kojim su se igračima sklapali ugovori, a da nikada nisu zaigrali za klub, što je s novcima od transfera bivšeg igrača NK Osijeka Domagoja Vide u Bayer iz Leverkusena te jesu li čelnici izvršnih tijela kluba i sponzori imali u to uvida, rekao je Kovačević.

Ocijenio je kako iza "prljavog rublja" u NK Osijeku stoji prije svega gradonačelnik Bubalo i gradska vlast.(hina/metro-portal)

17.08.2010. 14:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh