« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
IBRO NEZAUSTAVLJIV

Hajduk pregazio Unireu 4:1

VIDEO: U odličnoj atmosferi, pred punim tribinama stadiona na Poljudu Hajduk je uspio ostvariti veliku prednost protiv rumunjskog doprvaka uoči uzvrata u Bukureštu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Duje Klarić/Vladimir Dugandžić/CROPIX)
Više o

nogomet

,

Torcida

,

Europska liga

,

William Makepiece Thackeray

Nogometaši Hajduka u prvoj su utakmici 4. pretkola Europske lige na svom Poljudu svladali rumunjsku Unireu iz Urzicenija sa 4-1 (1-1). Gosti su poveli pogotkom Frunze (34), a rezultat je s dva pogotka preokrenuo Ibričić (39, 66), da bi veliku prednost Hajduku pred uzvrat osigurali Brkljača (78) i Čop (85).

U odličnoj atmosferi, pred punim tribinama stadiona na Poljudu Hajduk je uspio ostvariti veliku prednost protiv rumunjskog doprvaka uoči uzvrata u Bukureštu, te napraviti veliki korak ka plasmanu u jednu od skupina Europske lige. Iako su Splićani imali inicijativu na početku utakmice, prvu prigodu za pogodak imali su gosti u 12. minuti. Onofras se dobro ubacio u Hajdukov kazneni prostor, lobao Radoševića, ali njegov pokušaj je završio na gredi.

Hajduk je uzvratio pogotkom u okvir gola u 32. minuti, Anas Sharbini je ubacio, Vukušić je glavom spustio loptu za Ibričića, ali udarac iz okreta najboljeg igrača Hajduka u ovoj utakmici završio je u stativi. U 34. minuti gosti su poveli zahvaljujući odličnoj solo-akciji Frunze koji je iskoristio neodlučnost Hajdukovih braniča, te udarcem s vrha kaznenog prostora pogodio suprotni donji kut nemoćnog Radoševića. Bio je to prvi pogodak Unireje ove sezone u svim natjecanjima u njezinoj sedmoj utakmici.

Ipak, vodstvo Unireje trajalo je samo pet minuta, Sharbini je još jednom ubacio u kazneni prostor, a Senijad Ibričić izvanredno reagirao i tjemenom u padu sa 10-ak metara pogodio za 1-1. Raspoloženi Ibričić je nastavio s odličnom predstavom i u drugom poluvremenu, njegov prodor po lijevoj strani u 61. minuti završio je nepreciznim udarcem sa 10-ak metara, ali pet minuta potom bosanskohercegovački reprezentativac okrunio je svoju briljantnu akciju golom. Ibričić je uzeo loptu na svojoj polovici, a kada je stigao do suparničkog 16-erca iz igre je izbacio trojicu čuvara, te pogodio suprotnu vratnicu od koje se lopta odbila u mrežu. Hajduk je u 78. minuti postigao i treći pogodak, Ibričić je izveo korner, a Mario Brkljača je neometan s pet metara glavom poslao loptu iza nemoćnog Grigorea.

Konačnih 4-1 postavio je Čop u 85. minuti. Oremuš je s desne strane ubacio prizeman centaršut u kazneni prostor, tamo je Čop prihvatio loptu na 10 metara, te potom iz okreta s čuvarom na leđima pogodio suprotni kut suparničkog gola.

Pred 35.000 gledatelja sudio je Damato iz Italije

Uzvrat je za tjedan dana u Bukureštu.

HAJDUK: Radošević - Oremuš, J. Buljat, Maloča (Vejić, 87), Strinić - Tomasov, Andrić, Trebotić (Brkljača, 74), An. Sharbini, Ibričić - Vukušić (Čop, 66)

UNIREA: Grigore - Nicu, Maftei, Galamaz, Bordeanu - Onofras (Neaga, 61), Marinescu (Paraschiv, 47), Brandan, Frunza - Rusescu (Dale, 74), Bilasco

(hina/metro-portal)

19.08.2010. 23:28:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh