« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
ETP PARK

Dinamo bolji od Gyora 2:0, Rukavina briljirao

Dinamo je već u 1. utakmici protiv mađarskog Gyora potvrdio bolju kvalitetu, te je pobjedom 2:0 praktički osigurao nastup u jednoj od skupina Europske lige

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta/CROPIX)
Više o

Ante Rukavina

,

Europska liga

,

Jevgenij Jevtušenko

Nogometaši zagrebačkog Dinama u prvoj su utakmici 4. pretkola Europske lige kao gosti u Gyoru svladali istoimenog domaćina sa 2-0 (2-0). Oba pogotka postigao je Ante Rukavina (20, 28).

Dinamo je već u prvoj utakmici protiv mađarskog Gyora potvrdio da je kvalitetnija momčad, te je pobjedom 2-0 na ETP Parku praktički osigurao nastup u jednoj od skupina Europske lige. Od samoga početka utakmice Dinamo se autoritativno postavio na terenu, a rezultat takvog nastupa bila su dva pogotka odličnog Ante Rukavine u 20. i 28. minuti. Napadač Dinama prvi je pogodak postigao u 20. minuti nakon što se okrenuo na rubu kaznenog prostora, te potom pogodio suprotni kut protivničkog gola.

Asistent za prvi pogodak bio je Etto, a Brazilac je bio najzaslužniji i za drugi gol Rukavine u 28. minuti. Desni bočni zagrebačkog kluba je probio stranu, dodao Sammiru koji je loše reagirao, ali neopreznost domaće obrane iskoristio je Rukavina koji je oteo loptu u kaznenom prostoru i zatim rutinirao svladao Stevanovića. Dinamo je u drugom poluvremenu mogao i povećati prednost, ali Etto u 64. i Rukavina u 73. minuti nisu iskoristili odlične situacije. Oba puta kao pobjednik je izašao vratar Gyora Stevanović. Domaći su u čitavoj utakmici stvorili tek jednu prigodu za pogodak, ali pokušaj Ceolina u 60. minuti Bišćan je očistio s gol-linije.

Pred 10.000 gledatelja sudio je Studer iz Švicarske.

Uzvrat je za tjedan dana u Zagrebu.

GYOR: Stevanović - Tokody, Đorđević, Feher, Szabo - Pilibaitis (Trajković, 78), Copa (Boguerra, 53), Ceolin, Dinjar (Marques, 34) - Koltai, Aleksidze

DINAMO: Lončarić - Vrsaljko, Bišćan, Cufre, Ibanez - Etto (Ademi, 87), Badelj, Kramarić, Sammir, Morales (Mesarić, 56) - Rukavina (Sivonjić, 76)

(hina/metro-portal)

20.08.2010. 00:04:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh