« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
ŠAMAR NAVIJAČIMA I KLUBU

Nikica Jelavić službeno prešao u škotski Rangers

Jelavić je ranije u četvrtak obavijestio vodstvo Rapida kako više nema namjeru igrati za taj bečki klub

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nenad Dugi/CROPIX)
Više o

nogomet

,

Rangers

,

Nikica Jelavić

,

Osijek Koteks

Najtrofejniji austrijski nogometni klub, bečki Rapid objavio je kako hrvatski reprezentativni napadač Nikica Jelavić (25) od četvrtka više nije njegov član, već je prešao u redove škotskog prvaka Rangersa. Jelavić je ranije u četvrtak obavijestio vodstvo Rapida kako više nema namjeru igrati za bečki klub. To se dogodilo samo nekoliko sati uoči prve utakmice 4. pretkola Europske lige u kojemu će Rapid igrati protiv Aston Ville.

Još u srijedu su predsjednik i sportski direktor Rapida Rudolf Edlinger i Alfred Hoertnagl najavljivali kako će Jelavić igrati protiv Aston Ville, ali naš je napadač ipak odlučio odmah prijeći u Rangers, te propustiti utakmice protiv Aston Ville kako bi imao pravo nastupa za svoj novi klub u utakmicama u skupini Lige prvaka.

"Ovo je pravi šamar za naš klub i sve naše navijače. Jelavić nas je svo vrijeme uvjeravao kako se, bez obzira na sve, koncentrira samo na svoje igre u Rapidu, pa je stoga ova njegova današnja odluka za nas još bolnija. Mislim da nismo zaslužili ovakav tretman. Više se ne želim baviti ovim slučajem. Mogu samo reći kako Jelavićevim odlaskom Rapid nije izgubio ništa", ljutito je na odluku našega igrača reagirao predsjednik Rapida Edlinger dodavši kako je Jelavićev postupak "čisto kršenje ugovora".

Rapid je pristao na ponudu Rangersa za Jelavića još prije dva tjedna, ali naš igrač nije uspio sa škotskim prvakom dogovoriti uvjete vlastitog ugovora, te je čitav transfer odgođen, a zbog Jelavićeve neodlučnosti manager Rangersa Walter Smith je gotovo odustao od njegova angažiranja. Rangersi su za Jelavića platiti odštetu od pet milijuna eura, dvije trećine toga iznosa pripadaju Rapidu, a jedna Jelavićevu prijašnjem klubu, belgijskom Waregemu. Jelavić je u dvije godine provedene u Rapidu postigao 43 pogotka u 95 nastupa za "zelene". (hina/metro-portal)

19.08.2010. 19:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh