« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
SMIRUJU VAS

Jagode su izvrsne za lijepu kožu

Osim što su zdrave za jelo, jagode možete iskoristiti i kao masku za lice, mlijeko za čišćenje ili za opuštajuću kupku

jagode
jagode (Shutterstock)
Više o

jagode

,

lice

,

koža

,

TEN

,

maska za lice

,

Planet X

Osim što su vrlo ukusne, jagode su vrlo korisne za naš organizam. Sadrže puno vitamina C, vitamina A, kalcij, bjelančevine, željezo i cink.

Jagode su vrlo zdrave i za našu kožu. Naime, sadrže prirodne voćne kiseline koje koži daju zdravu rumenu boju. Također će odstraniti odumrle stanice i dubinski očistiti kožu. Jedan od načina kako jagode upotrijebiti za čišćenje kože je prirodna maska.

Izmiksajte dvije jagode s 30 grama jabuka. Zatim dodajte žlicu jogurta, žlicu ljekovitog blata i žličicu meda - morate dobiti čvrstu kremu. Masku nanesite na lice, pustite da djeluje 20 minuta i isperite.

>> Jagode na 100 načina

Jagode mogu poslužiti i kao mlijeko za čišćenje, a idealna kombinacija je jagoda s lavandom koja će umiriti kožu. Vilicom zdrobite jagodu i pomiješajte sa žlicom jogurta i kapi eteričnog ulja lavande. Nanesite na vlažnu kožu, pustite da kratko djeluje i isperite vodom.

Još jedna izvrsna ideja je umirujuća kupka. Izmiksajte pet jagoda s pola šalice vrhnja, žličicom ricinusovog ulja i dvije šalice vode. Emulziju ulijte u kadu punu vode. Odmarajte se u ovoj savršenoj kupki koja će vas smiriti i opustiti vašu kožu.

09.07.2010. 19:47:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh