« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
U FOKUSU

Kako vam odjeća može pomoći da izgledate super na fotografijama

Ako idete na događaj na kojem će biti puno blicanja, potrudite se da budete u svojem najboljem izdanju jer kamere su prevrtljive

Jeste li uvijek spremni za bliceve?
Jeste li uvijek spremni za bliceve? (Deviantart)
Više o

fotografije

,

slikanje

,

poziranje

Dok mi s lakoćom možemo ukrasiti fotografije koje stavljamo na Twitter i Facebook, osobe poput Kate Middleton neće imati prilike birati koje fotografije mogu izići u javnost a koje ne. Pratit će je milijuni parova očiju. Međutim, to da će izgledati dobro na fotografijama uopće nije upitno jer će iza nje stajati tim stručnjaka zadužen isključivo za njen estetski prikaz i za to da uvijek bude spremna za snimanje i fotografiranje iz svih kutova. „Poziranje možda izgleda jednostavno, ali kamere su vrlo prevrtljive", kazala je Hillary Kerr, su-autorica nove knjige 'What to Wear, Where', a citira je The Age.

Pored onih čuvenih četiri kilograma više koje kamera dodaje, za dobro fotografiju važni su i osvjetljenje, kut slikanja pa i sam trenutak. Međutim, sve te 'probleme' možete zaobići uz pomoć garderobe, uvjerava Kerr. Ako niste sigurno kako će vam određeni komad odjeće stajati na fotografijama, testirajte čitavi stvar; zamolite nekoga da vas fotografira i zatim analizirajte svoj izgled. katkada boje i oblici odjeće izgledaju bolje uživo nego na fotkama. Evo što savjetujte Kerr kako biste uvijek bili spremni za savršenu pozu i fotografiju:

  • Birajte svijetle i jednobojne komade u tonovima koji odgovaraju vašem tenu. Šarenilo je možda u trendu, ali veći jednobojni komadi će vas na fotografijama učiniti puno ljepšima. Izbjegavajte bijelu, krem i bež jer ćete izgledati isprano i starije.
  • Izbjegavajte dolčevite i općenito odjevne komade s visokim izrezima za vrat. Možda vam se čine chic, onako u francuskom stilu, ali visoki izrezi koji skrivaju dekolte će vas poružniti na fotografijama, naročito ako imate kratak vrat. Za fotografiranje najbolje su stvari s V izrezom.
  • Odaberite odjeću od materijala koji se ne gužva lako. Laneni materijali mogu biti ugodni i lijepi, ali lako se gužvaju. Bolje je birati nešto od tvida, vunenih kombinacija i krep tkanine.
  • Nosite odjeću po mjeri ili naglasite liniju uz pomoć remena. Bez obzira na sporadične trendove, uvijek imajte na umu liniju tijela ako idete negdje gdje će biti puno fotografiranja. Široke stvari izgledaju chic samo na visoki ljudima. Ako nemate 185 centimetara odjenite nešto uže, nešto što će vas izdužiti u smisli percepcije visine. Ne zaboravite naglasiti struk. Ako ste niski, odjenite neki komad tamnije boje (crna, mornarsko plava, ugljena) preko donjeg komada odjeće svjetlije boje.
  • Stavite malo više šminke nego inače. Sjajilo za usne, puno maskare za oči obavezno, a poigrajte se i s rumenilom za lice.
08.08.2012. 18:27:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh