« Kultura
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
ODLIČNI KONCERTI

Proljetni festival "Opatijske Barufe" u najjačem izdanju

Barufe su stasale u punokrvni festival te postale nezaobilazna opatijska manifestacija

(Opatijske Barufe)
Više o

Opatija

,

Jinx

,

Kawasaki 3P

,

festivali

,

Pips Chips & Videoclips

,

r&b

Dvodnevni festival Opatijske barufe održat će se 21. i 22. svibnja na Ljetnoj pozornici u Opatiji.

Opatijske barufe su uvijek bile tematski vezane za grad Opatiju te su bile svojevrsni "bunt" građana i mladih opatijaca ukazivajući na probleme grada (nedostatak kulturno-umjetničkih događanja, pitanje ljetne pozornice, lokalna politika, itd.) te putem muzike i par dana velikog zbivanja u Opatiji, Barufe pružaju građanima nešto što nemaju prilike doživjeti u svome gradu.

Na Barufama kao dio organizacijkog tima sudjelovali su mladi iz cijele Opatije te doprinjeli kvaliteti cijeloukupnog festivala. Organizacijski tim Barufa, zadnje godine brojao je kojih 30-ak volontera. 

U zadnjih par godina Barufe su stasale u punokrvni festival te postale nezaobilazna manifestacija u ponudi grada Opatije, štoviše postale su jedna određena "pokretačka snaga" mladih te uvelike doprinijele razvoju civilnog sektora u Opatiji i široj okolici.

Ovogodišnji program

Ovogodišnji festival bit će u znaku regionalnih bendova s postavljenim težištem na kvalitetu i značaj bendova s domaćeg i susjednih prostora, uz goste iz Velike Britanije.

Teško je popisati sve glazbene žanrove i podžanrove koje će te za vrijeme trajanja našeg festival moći čuti na ljetnoj pozornici, može se samo reći da će u dva dana na pet pozornica prodefilirati više od 60 potvrđenih bendova i izvođača.

Između ostalog, očekuju vas - Jinxi, Pipsi, Kawasaki 3P, Kud Idijoti, Majke i mnogi drugi.

Osvojite ulaznice na Metro portalu, a možete ih kupiti i kroz sustav Eventima.

11.05.2010. 10:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh