« Film
objavljeno prije 14 godina

Novo u zagrebačkim kinima - od 20. svibnja 2010.

POGLEDAJTE TRAILER: Jedini novitet ovoga tjedna je horor "Strava u ulici Brijestova", ali ako ne volite takve filmove još stignete pogledati povijesni spektakl "Robin Hood" ili ljubavnu priču "Jack i Jill"

Fotografija vijesti
Više o

Cinestar

,

Movieplex

,

novo kina

,

ljubo babić retrospektiva

Freddy Krueger vraća se u „Stravi u ulici Brijestova", remakeu jednog od najpoznatijih i najkultnijih horor klasika svih vremena. Grupu tinejdžera spaja ista stvar: u njihovim snovima proganja ih zloglasni Freddy Krueger, okrutni izopačeni ubojica nezamislivog fizičkog izgleda koji im dolazi u snove i ubija ih. Ako ostanu budni - preživjet će. Ali ako ih san pobijedi... Više im neće biti spasa.

U ulozi Freddyja Kruegera (koji je nedavno u anketi SFX Magazina proglašen najvećim filmskim negativcem ikada) pojavljuje se Jackie Earle Haley, glumac koji je prije par godina nominiran za nagradu Oscar. Film je režirao Samuel Bayer koji se do sada proslavio režiranjem glazbenih spotova (između ostalog za grupe kao što su Nirvana, Green Day i Metallica), a jedan od producenata je Michael Bay (redatelj filmova „Armageddon", „Pearl Harbor", „Transformers", „Otok). Ako ste mislili da se Freddy više nikada neće vratiti... Prevarili ste se!

Ljubitelji horora ovog tipa razočarani su jednako kao i kritka koja nije imala milosti prema ovoj obradi. Klišeiziranost dominira u prevelikoj mjeri, zvučni efekti možda su najpozitivnija stavka, glumci loši kao i režija. Krajnja ocjena je, sudeći prema komentarima s foruma izjavama kritičara, 'ispodprosječno'. Pa ipak, tinejdžerska krv i Freddy Krueger, ako ništa drugo, dovoljan su razlog da posjetite Cinestar od četvrtka, 20. Svibnja. Barem ako ste ljubitelj ove vrste žanra.

Još stignete pogčledati...

Oskarovac Russell Crowe glumi pravu legendu u novom avanturističkom spektaklu redatelja Ridleyja Scotta - Robin Hood! U 13. stoljeću u Engleskoj Robin i njegova banda odupiru se korupciji u lokalnom selu i pokreću pobunu protiv Krune koja će zauvijek promijeniti svijet. Bez obzira misli li se o njemu kao lopovu ili junaku, jedan čovjek će postati vječni simbol borbe za slobodu svih ljudi.

Film „Robin Hood" kronologija je života vještog strijelca od njegovih početaka u vojsci Kralja Richarda u kojoj se borio protiv Francuza, preko zaljubljivanja u prekrasnu Marion (dobitnica nagrade Oscar Cate Blanchett) pa sve do okupljanja bande koja će se svojim ubojitim vještinama pokušati oduprijeti pohlepi onih najbogatijih kako bi darovali siromašnima...

Jack i Jill - Mlada, 26-godišnja Chloe pomalo je razočarana svojim životom u Parizu: između energičnih susjeda, tračerskih kolega i prepametnih zaposlenika DVD shopa u kojem radi, Chloe se teško pronalazi. S druge strane, 30-godišnji Jack je Amerikanac kojeg je voljena djevojka upravo ostavila, ali on je svejedno sretan, jer je upravo osvojio putovanje u Pariz! Nevjerojatnim spletom okolnosti Chloe će se domoći Jackovog izgubljenog kovčega i zaljubiti u njegov sadržaj.

 

19.05.2010. 23:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh