« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
NOVI POČECI

Susret Tadića i Josipovića udarna vijest u Srbiji

Dvojica predsjednika razgovarali su o svim otvorenim pitanjima između dviju država i dogovorili se o načinima njihova rješavanja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Željko Šop/CROPIX)
Više o

Srbija

,

Boris Tadić

,

Opatija

,

Hrvatska

,

Ivo Josipović

Susret hrvatskog predsjednika Ive Josipovića i njegova srbijanskog kolege Borisa Tadića u srijedu u Opatiji jedna je od najvažnijih tema u srbijanskim medijima.

Kako prenosi B92, Josipović i Tadić su tijekom svog prvog susreta najavili novo razdoblje u odnosima dviju zemalja te izrazili uzajamnu potporu europskim integracijama Hrvatske i Srbije. Dvojica predsjednika razgovarali su o svim otvorenim pitanjima između dviju država i dogovorili se o načinima njihova rješavanja, u duhu europskog partnerstva, prenose srbijanski mediji.

Državna televizija RTS navodi kako su Tadić i Josipović ocjenili da bi izvansudska nagodba mogla biti rješenje za međusobne tužbe za genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Den Haagu. Čelnici dviju zemalja istaknuli su da se integritet BiH ne smije dovoditi u pitanje te se zauzeli za europsko partnertstvo Hrvatske i Srbije, s ciljem uvođenja svih zemalja u okružju u EU i uspostavu europskih vrijednosti na tom prostoru, dodaje srbijanska televizija.

Informativni internetski portali prenose kako je susret dvojice predsjednika bio iznenađenje za mnoge, s obzirom na očekivanja da će se oni prvi put službeno susresti u Bruxellesu u subotu. Također se ističe kako bi, po ocjenama političkih analitičara, razgovori Josipovića i Tadića trebali otvoriti prostor unaprjeđenju odnosa dviju zemalja, koji su u posljednjih godinu dana na vrlo niskoj razini. (hina/metro-portal)

24.03.2010. 22:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh