« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
you'll never walk alone ...

Studenti dali podršku seljacima

Studentski marš Vukovarskom u gluho doba noći

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ranko Šuvar/CROPIX)
Više o

studentski prosvjed

,

prosvjed na filozofskom fakultetu

,

seljaci studenti

Sjajna studentska inicijativa s Filozofskog fakulteta nastavila je borbu za svoja prava na, za državu, neuobičajen način. Naime, kasno noćas kod Ministarstva poljoprivrede u Vukovarskoj pojavilo se dvjestotinjak studenata s transparentima i organiziralo marš Vukovarskom, uz pratnju nekoliko traktora, dodatno zagušivši promet.

Kako kažu studenti, počeo je kolati SMS da se treba podržati seljake i ponijeti novac za hranu, kako prosvjednici ne bi ostali gladni. Dio studenata je stigao s tuluma na obližnjem Filozofskom, ostatak iz svih dijelova grada. Na benzinskoj postaju kupili su hrane koliko su mogli i odnijeli je seljacima pred Ministarstvom, da bi zatim razvili transparent Studenti uz seljake i krenuli u koloni po Vukovarskoj, skandirajući „domaće mlijeko" u pratnji par traktora.

Policija je, uz opće negodovanje okupljenih, optužila jednog mladića za odgurivanje prometnog znaka i uhitila, strpala u kombi i odvela u policijsku postaju. PU Zagrebačka još nije priopćila razlog uhićenja.

Uz to, vatreno je bilo i na raskrižju kod Lisinskog koje su studenti željeli blokirati, na što je reagiralo desetak policajaca koji su ih uvjeravali da se maknu, a bilo je naguravanja, tako da su studenti završili ispred zgrade Ministarstva. Seljaci su prilično burno reagirali na postupanje policije prema studentima, tražeći da puste djecu na miru, začinivši to s prigodnim pogrdnim riječima upućenim policiji, političarima i Vladi.

Nakon što su ubrzano počele stizati jake snage MUP-a, studenti su se razišli, no najavili su okupljanje u bitno većem broju u devet ujutro kada bi trebali početi razgovori predstavnika Vlade i prosvjednika.

11.06.2009. 09:07:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh