« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
trgovine rade!

Pjerino Bebić zeznuo zakon o neradnoj nedjelji i blagdanima

Gradonačelnik Hvara proglasio je četvrtak 11. lipnja sajmenim danom pa su prodavaonice otvorene

(Zrinx)
Više o

Pjerino Bebić

,

Hvar

Hvarski gradonačelnik Pjerino Bebić proglasio je četvrtak, 11. lipnja, kad se slavi Tijelovo, sajmenim danom u gradu Hvaru, tako da su danas dućani u Hvaru otvoreni iako je državni blagdan.

"Sukladno svojim ovlastima, danas sam četvrtak proglasio sajmenim danom, što znači da će male butige, štandovi i suvenirnice u Hvaru sutra raditi od 9 do 24 sata, a veliki trgovinski centri do 14 sati", kazao je gradonačelnik Grada Hvara.

"Gradske uprave u priobalju i na otocima vrlo često zaprimaju pritužbe trgovaca, obrtnika i gostiju, jer su turisti nedjeljom i državnim blagdanima zakinuti za mnoge usluge. Osim toga, manji promet u trgovinama najdirektnije se odražava i na proračunske prihode", rekao je hvarski gradonačelnik obrazlažući svoju odluku.

Zajedno s gradonačelnikom Pule Borisom Miletićem, koji je zastupnik u Hrvatskom saboru, Bebić je prije nekoliko dana oštro kritizirao zabranu rada trgovina nedjeljom i državnim blagdanima. U njihovoj zajedničkoj izjavi kaže se da Vlada uporno ignorira zahtjeve jedinica lokalne samouprave te da će, ako ni Hrvatski sabor ne uvaži njihove primjedbe, pokrenuti referendum kako bi se građani izjasnili jesu li za to da se propisivanje radnog vremena trgovina spusti na razinu lokalne zajednice.

11.06.2009. 12:25:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh