« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
ipak razgovor

Polančec i Kosor počeli pregovore s prosvjednicima

U devet ujutro počeli razgovori predstavnika Vlade s vođama seljačkog bunta

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Sandra Šimunović/CROPIX)
Više o

proizvođači mlijeka

,

Ivica Miketek

,

traktori u Zagrebu

,

Antun Laslo

,

pregovori s Vladom

Iako su ih cijelo vrijeme izbjegavali, opasnost od potpune blokade Zagreba ipak je došla do ušiju na Markovom trgu, pa je Mehun najavio da će tijekom jutra potpredsjednici Vlade Jadranka Kosor i Damir Polančec razgovarati s prosvjednicima. Sastanak bi se trebao dogoditi u Ministarstvu gospodarstva.

Iako službena obavijest o tome nije došla do predstavnika seljačkih prosvjeda, Ivica Miketek je pristao na sastanak. Traktori su većinom i dalje ispred Ministarstva poljoprivrede, gdje su prosvjednici proveli i noć, neki na travnjaku, neki u traktorima.

Time je za sada otklonjena opasnost od blokade svih autocesta oko Zagreba, a moguće i širom Hrvatske, što je kao mogućnost najavio Antun Laslo u slučaju da premijer odbije sastanak. Sanadera, naravno, kao i uvijek nema nigdje i nema se namjeru susresti s prosvjednicima, nego je poslao uobičajeni tim za pregovore Kosor-Polančec čiji je zadatak poslati prosvjednike kućama.

Prema posljednjim vijestima, pregovori su počeli, studenti se okupljaju kako bi dali podršku seljacima i Tijelovo obećava postati jedan od toplijih dana u metropoli.

11.06.2009. 08:14:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh