« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
POVIJESNI TRENUTAK

Sindikati imaju 720 tisuća potpisa koji se još broje

VIDEO - Prikupljeno je 702.078 potpisa, što premašuje potrebnu brojku za raspisivanje referenduma o ZOR-u, ali prava bitka tek počinje

ZOR sindikati
ZOR sindikati (Marko Miščević/Cropix/Infopunkt)
Više o

sindikati

,

ZOR

,

Zakon o radu

,

novčanica

,

kup kraljeva

Sindikati su objavili da su prikupili 720 tisuća potpisa građana za referendum o izmjenama Zakona o radu, što premašuje potrebnu brojku od oko 450 tisuća, a potpisi se još uvijek broje i obrađuju.

Voditelj centralnog punkta za prikupljanje potpisa za referendum Tomislav Kiš izvijestio je kako se trenutno radi o brojci od 720.078, a potpisi se trebaju obraditi do iduće srijede, kada bi se trebali znati i točni podaci za županije, gradove i mjesta.

>> Sindikati skupili preko pola milijuna potpisa

Prvi čovjek Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević izjavio je da se radi o povijesnom trenutku te kako je ovo pobjeda hrvatskih građana za opće dobro. Ipak, napominje, nema mjesta za euforiju.

''Ovo nije slavljeničko mjesto nego odavanje priznanja građana što su se probudili i shvatili da njihov glas puno znači. Ovo je blagdan hrvatske demokracije, a građani su na ovaj način poslali poruku vlastima, mi smo ovdje i ne možete nas više zaobilaziti'' rekao je predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata (NHS) Krešimir Sever.

Potpisi se tijekom idućeg tjedna biti predani predsjedniku Sabora Luki Bebiću, ali to je tek početak jer sindikati, kako kažu, očekuju da će se s procedurom odugovlačiti. Naime, Ustavni sud već već četiri godine nema ovlasti provjeravati zakonitost referendumskog pitanja, niti je li prikupljeno dovoljno potpisa, a valdajuća koalicija s HDZ-om na čelu nije odredio tko provjerava i broji potpise.

24.06.2010. 11:48:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh