« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
NOVI SPORAZUM

Seljaci prosvjednici se razišli nakon dogovora s Vladom

Seljaci i Vlada su potpisali "zagrebački sporazum" koji bi trebao riješiti zahtjeve prosvjednika

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damir Glibušić/Cropix)
Više o

poljoprivreda

,

Tomislav Pokrovac

,

seljaci

,

poticaji

,

seljaci prosvjed

,

seljački prosvjedi

,

Nataša Mihaljčišin

,

Benoît Delépine

Seljaci koji su mirno prosvjedovali proteklih dana razišli su se nakon postignutog dogovora s Vladom. Potvrdio je to predsjednik Hrvatskoga seljačkog saveza (HSS) Vukovarsko-srijemske županije i koordinator Koordinacije seljačkih udruga pet slavonskih županija Tomislav Pokrovac.

Jutros su se razišli i seljaci s posljednjeg punkta na vinkovačkoj južnoj obilaznici, potvrdila je vukovarsko-srijemska policija. Na tom punktu su mirno prosvjedovali od utorka i noćas čekali povratak njihovih predstavnika s razgovora iz Zagreba. S preostalih prosvjednih mjesta u Vukovarsko-srijemskoj županiji, kod Babine Grede, Ilače i Bošnjaka, seljaci su se razišli već sinoć.

>> Seljaci imaju nove zahtjeve, Čobanković razmišlja o ostavci?

Pokrovac je rekao da su vukovarsko-srijemski seljaci koji su prosvjedovali zadovoljni postignutim sporazumom, a o svemu će javnost informirati na konferenciji za novinare koja će se održati početkom idućeg tjedna.

Predstavnici Vlade i prosvjednika potpisali su u srijedu navečer "zagrebački sporazum" u osam točaka o načinu rješavanja zahtjeva seljaka. Pokrovac je sinoć nakon razgovora rekao da se u sporazumu konstatira da će biti ispunjen "đakovački sporazum", uz uvjet da se do ponedjeljka regulira odnos s bankama vezano uz preuzimanje potraživanja od strane seljaka. (hina/metro-portal)

24.06.2010. 11:19:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh