« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
KOJA JE RAZLIKA?

Sindikati čekaju da Sabor kaže je li referendum potreban

Ozren Matijašević kaže da su sindikati zahtijevali referendum, pa više od njega ne mogu odustati, zato Sabor mora odučiti što će se dalje događati

ozren matijašević referendum zor
ozren matijašević referendum zor (Damjan Tadić/Cropix)
Više o

Ozren Matijašević

,

Hrvatski sabor

,

ZOR

,

Zakon o radu

,

novčanica

Ozren Matijašević, koordinator sindikalnih središnjica, rekao je danas da sindikati nakon odluke Vlade o povlačenju prijedloga izmjena Zakona o radu od Sabora očekuju da se očituje je li referendum potreban ili ne.

"Ako se Sabor očituje na način da - kada spornog prijedloga nema jer je povučen iz procedure i nije potreban - onda ćemo inzistirati na relevantnom stajalištu struke i članova Ustavnog suda", rekao je Matijašević za Hrvatski radio.

Sukladno Zakonu o referendumu, kao oni koji su zahtijevali donošenje odluke o referendumu, mi više ne možemo odustati od referenduma, niti poduzimati ikakve druge radnje vezano uz to, ustvrdio je.

>> Kosor: Sindikatima smo najavili da povlačimo ZOR

Najavio je da će sindikati, kako bi se osigurali da Vlada u ovom sazivu ili nekom drugom nakon određenog vremena pokuša isto, ustrajati na donošenju zakona u kojem bi se uz Zakono radu i Zakon o mirovinskom osiguranju naveli i još neki zakoni od osobitog značaja za hrvatske građane, ne bi mogli upućivati u proceduru bez prethodne suglasnosti sindikata.

Matijašević je istaknuo kako sindikati inzistiraju na jačanju kolektivnog ugovora i donošenju općeg kolektivnog ugovora "kako bi svi zaposleni u Hrvatskoj bili zaštićeni kolektivnim ugovorom". (hina/metro-portal)

05.09.2010. 17:26:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh