« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
MIRNI PROSVJED

Prosvjed Zemuničana protiv doseljenih Roma

Zemuničani su prosvjedovali zbog zagađenje koje je sve veće otkako su Romi naselili Zemunik Gornji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vladimir Ivanov / CROPIX)
Više o

prosvjed

,

Romi

,

zagađenje

,

Zemunik

Mještani općine Zemunik u zadarskom zaleđu, njih 100-tinjak, danas je mirno prosvjedovalo kako bi javnosti ukazali na, kako su rekli, gorući problem koji imaju s bespravno naseljenim Romima u Zemuniku Gornjem.

Zemuničani se posebno žale na zagađenje okoliša - velike količine smeća i otpada, paljenje plastike i guma opasnih po zdravlje njihove djece, kao i na stalno potenciranje svađa i nereda. Također ističu kako su Romi bespravno zaposjeli nekoliko kuća vlasnika srpske nacionalnosti zbog čega ni povratnici ne mogu u svoje domove.

Nismo rasisti i nemamo ništa protiv Roma, ali imamo protiv njihovog načina života, poručio je, uz ostalo, načelnik Općine Zemunik Josip Marušić. Vjerujem da ti ljudi sigurno imaju svoje domove, jer do sada su negdje živjeli. Zato bi najbolje za svih bilo da se vrate u svoje domove, ali bez ikakvog nasilja. Protiv Roma nemamo ništa, i oni su građani Hrvatske, ali s ovakvim zagađivanjem okoliša se nećemo pomiriti, kazao je načelnik općine Zemunik Josip Marušić.(hina/metro-portal)

05.09.2010. 16:00:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh