« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
JADRANKA KOSOR

Rebalans mora biti takav da na dobitku budu građani

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor, upitana o tome kada se može očekivati rebalans proračuna i kakav će on biti, rekla je da se o tome još dogovara.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Admir Buljubasic / CRoPIX)
Više o

Jadranka Kosor

,

rebalans proračuna

Na pitanje tko će rebalansom najviše izgubiti, Kosor je ustvrdila kako tu nema gubitnika i dobitnika, već je krajnji cilj da "sve ono što radimo, pa onda i rebalans, mora biti takav da u konačnici, kad izađemo iz krize, na dobitku budu građanke i građani Republike Hrvatske".

Kosor je na novinarska pitanja odgovarala nakon današnje Sjednice Povjerenstva za praćenje provedbe mjera za suzbijanje korupcije. Izvijestila je da je to povjerenstvo, u kojemu su predstavnici relevantnih hrvatskih institucija vezanih uz pitanja kojima se bavi 23. poglavlje, razgovarali o mjerilima za zatvaranje tog poglavlja.

Dogovorili smo da sve institucije i druga tijela, Državno odvjetništvo, USKOK i sudovi, imenuju osobe koje će koordinirati aktivnosti oko mjerila za zatvaranje, što bi u ministarstvima bila najniža razina državnih tajnika, napomenula je Kosor.

Najavila je da će se raditi neprekidno jer se do kraja rujna treba završiti velik dio poslova kako bi se uhvatili rokovi do izvješća u listopadu i studenom. S obzirom da smo imali mjerila za otvaranje, vjerujem da ćemo biti uspješni i u mjerilima za zatvaranje, ustvrdila je Kosor. (hina/metro-portal)

27.07.2010. 16:59:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh