« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
tragedija

Poginuo Darko Glavan

Vraćajući se s Radar festivala Glavan je nastradao u prometnoj nesreći

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damjan Tadić/CROPIX)
Više o

Darko Glavan

,

poginuo Darko Glavan

Darko Glavan poginuo je u prometnoj nesreći u još uvijek nerazjašnjenim okolnostima. Glasnogovornica i dežurna istražna sutkinja Županijskog suda u Varaždinu Biserka Plesničar potvrdila je Jutarnjem listu da je Glavan poginuo u nedjelju, neposredno nakon nastupa Carlosa Santane.

Kako nam je rekla Plesničar, PU Varaždinska je oko 00:40 u noći s nedjelje na ponedjeljak primila dojavu da se u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, na mjestu gdje nema kuća, uz cestu nalazi mrtvo tijelo.

Policijski službenici odmah su krenuli na mjesto događaja i pronašli poginulog te uvidom u njegove dokumente potvrdili i da je riječ o Darko Glavanu. Kako je Glavan poginuo još uvijek nije poznato, no Plesničar nam je rekla da se navjerojatnije radi o prometnoj nesreći, odnosno da je na Glavana naletjelo osobno vozilo.

Na to upućuju i tragovi pronađeni na mjestu događaja, odnosno staklo i plastika koji odgovaraju braniku osobnog automobila. Tragova kočenja nije bilo. Istražna sutkinja je naredila obdukciju nakon koje će biti poznato još detalja, odnosno je li u trenutku nesreće Glavan stajao ili se kretao. Plesničar nam je rekla i da je Glavan u Varaždin stigao u pratnji jedne osobe, a zašto i kamo je krenuo pješice još nije poznato.

Vijest se brzo, u noći, proširila Varaždinom, a organizatori Radar festivala odmah su prekinuli službeni afterparty koji se održavao na stadionu Varteksa. Policija nam nije željela potvrditi identitet poginulog no potvrdili su da je u prometnoj nesreći 500-injak metara od stadiona Varteksa poginula muška osoba stara 58. godina. Zamolili su sve građane koji nešto znaju o događaju da se brzo jave u najbližu policijsku stanicu. 

13.07.2009. 09:43:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh