« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
predsjednički kandidat SDP-a

Ivo Josipović spreman za pobjedu na predsjedničkim izborima

Stranački predizbori iznjedrili pobjednika kojeg Hrvatska tek treba bolje upoznati

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ranko Šuvar/CROPIX)
Više o

Ljubo Jurčić

,

Ivo Josipović

Ivo Josipović, prema prvim neslužbenim rezultatima, kandidat SDP-a za predsjednika države večeras je najavio da već od ponedjeljka kreće u projekt pobjede na predsjedničkim izborima, te pozvao sve građane Hrvatske da mu se priključe.

Prema rezultatima sa 187 biračkih mjesta obrađenih do 21 sat, izvijestio je na konferenciji za novinare u središnjici SDP-a glavni tajnik stranke i predsjednik središnje izborne komisije Igor Dragovan, za Josipovića je glasovalo 6.423, odnosno 64,78 posto članova SDP-a, a za Ljubu Jurčića 3.492, odnosno 35,22 posto članova stranke.

Novinarima su se nakon objave rezultata obratili čelnik SDP-a Zoran Milanović, te obojica kandidata, Josipović i Jurčić, te naglasili kako su današnji izbori jedna vrsta "demokratskog iskoraka" i "festival demokracije" te zahvalili članstvu na glasovanju.

Rekavši kako treba pričekati konačne rezultate, Josipović je najavio da već u ponedjeljak kreće s pripremama za predsjedničke izbore.

"Već u ponedjeljak krećem dalje, u projekt pobjede na predsjedničkim izborima", rekao je i pozvao sve građane i građanke "koji su željni demokracije, slobode, pravde u ovom društvu" da se priključe bez obzira na stranačku pripadnost.

"U ovom brodu koji plovi, čini mi se, prema pobjedi ima mjesta za sve", poručio je Josipović.

Čestitajući Josipoviću i zaželjevši mu puno sreće, Jurčić je izrazio nadu da će i ostale stranke prihvatiti "demokratski iskorak" SDP-a kako bi se, kako je rekao, napravio puno kvalitetniji i sadržajniji politički život u Hrvatskoj.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović kazao je da je ponosan zbog načina na koji se ponaša stranka. "Način na koji se ponašate u svojoj stranci sugerira kako će te se ponašati ako vam birači daju povjerenje da vodite zemlju. Mislim da mi možemo biti ponosni na način na koji se ponašamo", rekao je Milanović i dodao kako SDP samo pokušava "u skladu s dobrom svjetskom i demokratskom praksom u Hrvatskoj provesti ono što rade i drugi" od kojih, kako je rekao, još uvijek mogu učiti. "Ali, vjerujem da ćemo još za naše generacije biti jednako dobri, kao i oni, ako ne i bolji", dodao je.

Čestitao je svim SDP-ovim članovima koji su "u ove ljetne dane sudjelovali u ovom malom festivalu demokracije", te ponovio kako je uvjeren da bi bilo koji od dvojice SDP-ovih kandidata pobijedio u izboru za predsjednika države. Čestitao im je na korektnom i fer držanju i na kampanji u kojoj nije bilo niskih udaraca i podmetanja.

To pokazuje, ponovio je Milanović, način funkcioniranja stranke, da je "sazdana od ljudi koji znaju što je odgovornost" i koji su birali po savjesti.

Izvor: Hina

13.07.2009. 08:02:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh