« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
PROGON SDP-OVACA?

Milanović o Obersnelu: Podnošenje lažne prijave je kazneno djelo

POGLEDAJTE VIDEO - Istaknuo je zanimljivu podudarnost da su u 30 dana prijavljena trojica iz Predsjedništva SDP-a

(Dragan Matić/Cropix)
Više o

Zoran Milanović

,

SDP

,

kaznena prijava

,

Vojko Obersnel

,

Grad Rijeka

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović danas je izjavio kako njegova stranka inzistira na što bržoj istrazi o navodnoj umiješanosti riječkog gradonačelnika i člana Predsjedništva SDP-a Vojka Obersnela u gospodarske malverzacije na štetu Grada Rijeke.

"Zanimljiva je podudarnost da su u samo 30 dana kazneno prijavljena tri čovjeka iz Predsjedništva SDP-a, i to sva trojica zbog nesavjesnog i štetnog poslovanja", rekao je Milanović. Prije Obersnela prijavljeni su Zvonimir Mršić i Tonino Picula.

Pozvao je policiju, koja je protiv Obersnela i još tri osobe iz Rijeke podnijela kaznene prijave, da "promptno i detaljno" istraži sumnje protiv Obersnela, te napomenuo da je lažno kazneno prijavljivanje kazneno djelo.

"Podsjećamo da je podnošenje lažne kaznene prijave kazneno djelo, a posebno je opasno ako dolazi od strane policije", naglasio je Milanović, ističući da SDP ništa ne želi skrivati, te da se čvrsto zalaže za jednakost svih pred zakonom, "da nema nedodirljivih".

Naglasio je da je Obersnel gradonačelnik Rijeke, grada koji u više međunarodnih anketa proglašavan najtransparentnijim u radu svoje gradske uprave.

Primorsko-goranska policija izvijestila je da je kazneno prijavila troje čelnika riječke gradske uprave i jednog člana uprave tvrtke Tržnice Rijeka zbog sumnji da su počinili kažnjiva djela nezakonitog upravljanja i nadzora nad poslovanjem Grada, čime je Grad oštećen za najmanje 80,8 milijuna kuna, a "Tržnice" pribavile protupravnu imovinsku korist.

Mediji navode da su kazneno prijavljeni riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, pročelnica odjela gradske uprave za komunalni sustav Irena Miličević, njezin prethodnik na toj dužnosti Vladimir Bizjak te član uprave tvrtke Tržnice Rijeka Zoran Luštica.

Riječki gradonačelnik Obersnel je na popodnevnoj konferenciji za novinare odbacio umiješanost u gospodarske malverzacije za koje ga policija tereti, rekavši da "nije zloupotrijebio položaj i ovlasti da bi bilo kome, a ponajmanje Tržnicama Rijeka priskrbio bilo kakvu imovinsku korist". (hina/metro-portal)

03.03.2010. 16:11:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh