« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
PREKINUT INTERVJU

Mesiću smetala pitanja o državnom odvjetniku Bajiću

Mesić je prekinuo intervju RTL televiziji zbog postavljenoga mu pitanja "drži li ga glavni državni odvjetnik Mladen Bajić u šaci"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Biljana Gaurina/CROPIX)
Više o

Stjepan Mesić

,

Mladen Bajić

,

intervju

,

prekid

Predsjednik Mesić, kojem je to bio posljednji tv-intervju u desetogodišnjem mandatu i prvi koji je prekinuo, ustvrdio je da je "pitanje glupo" i uzvratio protupitanjem "zašto bi mene Bajić držao u šaci", dodavši "da to nema smisla odgovarati" te da bi pitanja koja mu se postavljaju trebala biti logična, a ne da ga se pitaju gluposti.

"Što vam pada napamet i jeste li vi za to da mi završimo ovaj razgovor", rekao je Mesić novinarki Ivani Brkić i demonstrativno prekinuo intervju te skinuo mikrofon s revera ljutito dodavši kako ne dozvoljava takvo ponašanje te da ga se maltretira.

Pitanju koje je uzrokovalo prekid intervjua prethodilo je pitanje o rezultatima istrage u kojoj je glavni državni odvjetnik Mladen zaključio da je sadašnja premijerka Jadranka Kosor dobila stan pod legalnim uvjetima.

Na napomenu novinarke da je godinama prije Mesić tvrdio da je Kosor stan dobila protuzakonito te na pitanje čime ga je državni odvjetnik Bajić sada uvjerio i to nakon samo dva dana istrage, Mesić je odgovorio da novinarka nastupa dosta provokativno te da je već jednom objasnio što je to izborna kampanja, a što su odluke državnih tijela.

Na ponovljeno pitanje da je i 2007. isto govorio o stanu Jadranke Kosor, Mesić je samo kratko odgovorio kako misli da je novinarka razumjela njegov odgovor.

I na prethodno pitanje koje je glasilo "zbog čega je najprije tvrdio da nije zvao Šestaka (u Podravku) za kredit svom prijatelju da bi kasnije ipak priznao da jest", predsjednik Mesić je odgovorio protupitanjem "tko vam kaže da sam ja to tvrdio?" na što je novinarka rekla da je čitala u novinama. Mesić joj je odgovorio da "nije dobro pročitala", poručio joj da "dobro sad sluša" te je ponovno ispričao da je da je na molbu vlasnika i direktora tvrtke SMS Srđana Mladinića nazvao bivšega predsjednika Uprave Podravke Zdravka Šestaka i pitao ga može li pomoći SMS-u, ali da mu je Šestak odgovorio da ne može jer SMS duguje Podravki 60 milijuna kuna.

Na primjedbu da je Polančec spominjao i drugi kredit SMS-u u iznosu od devet milijuna kuna, Mesić je odgovorio da "Polančec bulazni" i "nema pojma o čemu govori" te da "štiti svoju kožu jer su pod istragom ili u zatvoru oni koji su s njim radili". Ustvrdio je da nije sudjelovao ni u jednom poslu u kojemu bi bilo riječi o uvjetima po kojima će se dati kredit ili uvjetima po kojima će netko s nekim poslovati.

Stjepan Mesić misli da će biti zapamćen kao drugi hrvatski predsjednik i onaj koji je Hrvatsku izveo iz izolacije u odnosu na Europu i svijet te koji se zauzimao i pridonio demokratizaciji društva te vladavinu prava u Hrvatskoj. (hina/metro-portal)

14.02.2010. 22:26:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh