« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
JELKO KACIN

Europska komisija mora poduprijeti Hrvatsku i Tursku

Savez zastupnika iz liberalnih i demokratskih stranaka u Europskom parlamentu (ALDE) očekuje od novog sastava Europske komisije da nastavi podupirati Hrvatsku i Tursku

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Turska

,

Europska komisija

,

Hrvatska

,

Jelko Kacin

Na tribini koju je organizirala Liberalna stranka BiH (LS) Kacin je kazao da grupacija ALDE drži kako nova Komisija pod vodstvom Jose Manuela Barrosa sada mora uložiti više napora ne bi li se ojačala tijela Unije ali i potaknuo proces njezina proširenja.

"Barrosa želimo uvjeriti da uporno motivira i Hrvatsku i Tursku da napreduju, da nađemo način da prevladamo blokadu u Makedoniji, kao i da s druge strane, ohrabrimo one... na zapadnom Balkanu, koji su propustili sve te godine i nisu postigli više", kazao je Kacin.

Istaknuo je kako stupanje na snagu Lisabonskog ugovora daje jedinstvenu priliku cijeloj Uniji da se dokaže te da pritom Barroso ima posebnu odgovornost jer je dobio još jedan mandat na čelu Europske komisije.

Ni za Barrosa ni za neku od država zapadnog Balkana više neće biti prilike za popravni pa je vrijeme za konkretna postignuća upravo nastupilo, konstatirao je Kacin. (hina/metro-portal)

14.02.2010. 23:27:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh