« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
TKO TU KOGA?

Mesić i Dragičević: Polančec iznosi notorne laži

Tomislav Dragičević i Stjepan Mesić oštro demantiraju sve optužbe koje je na njihov račun iznio Damir Polančec

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ranko Šuvar/CROPIX)
Više o

Stjepan Mesić

,

Damir Polančec

,

INA

,

Tomislav Dragičević

Bivši predsjednik Uprave Ine Tomislav Dragičević opovrgnuo je navode Damira Polančeca, izrečene danas pred saborskim Istražnim povjerenstvom, da je kao ključni čovjek Ine sudjelovao u privatizaciji te tvrtke, koju je kao "nedodirljivi politički kadar Stjepana Mesića ostavio u dugovima".

>>Damir Polančec kao Josip kojeg su braća prodala u Egipat

Gostujućiu Dnevniku 3 HTV-a, Dragičević je rekao kako Uprava Ine nije sudjelovala u privatizaciji Ine niti 2003., niti 2009., kada se radio produženi ugovor. O eventualnoj političkoj pozadini i trgovini u predaji upravljačkih prava MOL-u , kaže, ništa ne zna jer ako je toga i bilo, on s time nije bio upoznat.

Na prozivke da je iza sebe u Ini ostavio goleme gubitke i dug državi, kao i da nije modernizirao rafinerije, ustvrdio je da je Ina nakon konsolidacije 2001., kontinuirano ostvarivala dobit oko 100 milijuna dolara sve do krize krajem 2008. Za Inu je rekao da je danas uspješna tvrtka koja mjesečno uplaćuje u državni proračun gotovo 700 milijuna dolara. Pozitivna kretanja, kaže, danas se mogu zahvaliti novom pristupu, otkako je Ivan Šuker predsjednik Nadzornog odbora. "Sada su stvari raščišćene i tu nema nikakvih problema", rekao je Dragičević, koji je danas član Uprave Ine.

Dragičević: Polančec je nešto pomiješao

Opovrgnuo je i odlaske s Polančecom na Pantovčak radi pregovora o privatizaciji Ine, ocijenivši da je "Polančec nešto pomiješao". U Uredu predsjednika možda smo bili jedanput zajedno, i tada smo razgovarali o dodatnim količinama uvoza plina. A vezano uz privatizaciju nije se, kaže, sastao ni s bivšim predsjednikom Vlade Ivom Sanaderom. "Ne znam kome su uopće potrebne ovakve izjave, sve je lako provjeriti, postoje evidencije tko je i koliko bio u Banskim dvorima ili kod predsjednika", rekao je bivši predsjednik Uprave Ine.

Osvrnuo se i na Polančecove optužbe za pokušaj podmićivanja Ininom karticom za gorivo, te je pojasnio da po statutu tvrtke svi članovi Nadzornog odbora Ine imaju pravo na tu karticu, ali i da su je državni dužnosnici svi redom odbili zbog sukoba interesa.

Mesić: Notorne laži

Polančecove navode u izjavi za središnji Dnevnik HTV-a komentirao i bivši predsjednik Stjepan Mesić, odbacivši ih kao "notorne laži". "Damir Polančec nikada k meni nije došao s bilo kakvim informacijama o prodaji Ine ili o prodaji upravljačkih prava Ine MOL-u. Dakle, to je notorna laž", istaknuo je Mesić.

Na novinarsko pitanje zašto ga onda Polančec proziva, odgovorio je kako bivši potpredsjednik Vlade očito misli "sebi olakšati poziciju upletanjem što više ljudi".(hina/metro-portal)

15.09.2010. 08:18:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh