« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
vlasnikova strana medalje

Izgred s Talijanima na Kornatima

Zadarska policija i dalje rasvjetljava izgred sa skupinom talijanskih gostiju u restoranu "Akvarijus" na Kornatima koji je uznemirio talijansku i hrvatsku javnost

prelijepi Kornati za pretužan događaj
prelijepi Kornati za pretužan događaj (arhiva)
Više o

turizam

,

izgred na Kornatima

,

pretučeni talijani Kornati

,

talijanski gosti

,

restoran Akvarijus

,

remećenje javnog reda i mira

Pošto je tijekom dana ispitala svjedoke, policija je utvrdila kako ima elemenata za prekršajne prijave protiv dvojice hrvatskih državljana zbog remećenja javnog reda i mira.

Za potpuno rasvjetljavanje događaja koji je policiji prijavio hrvatski građanin 12. kolovoza oko jedan sat potrebno je ispitati i drugu stranu, kaže zamjenica glasnogovornice zadarske Policijske uprave Sonja Šimurina. No, dodaje da policija još nije uspostavila kontakt s talijanskim gostima koji su izvijestili talijansku javnost da je njih petero u spomenutom restoranu brutalno pretučeno, a neki su od njih bačeni u more.

Policija je obavila obavijesni razgovor s vlasnikom restorana "Akvarijus" Zoranom Ramovom. Nakon razgovora u policiji, on je zanijekao da je sudjelovao u tučnjavi. "Izgred se nije dogodio u restoranu, nego ispred njega, a ja nisam sudjelovao u tučnjavi niti sam je vidio", rekao je Ramov.

"Talijani su nas vrijeđali i nazivali lupežima i banditima jer im nismo htjeli obračunati eure po njihovom tečaju koji ne vrijedi." vlasnik "Akvarijusa"

Po riječima vlasnika restorana, na večeri je bila skupina od devet Talijana, a ne pet, kako su izvijestili talijanski mediji. "Ti su gosti uredno posluženi, udovoljili smo njihovoj želji da donesu vlastito vino, a jednu su bocu darovali i nama, a mi smo ih počastili i aperitivom", rekao je.

Nakon toga sve je bilo u redu, kako je dodao, do izdavanja računa. "Najprije su tražili popust na cijenu, a mi smo odgovorili da nemamo mogućnost dati im popust. Kad smo im ispostavili račun, nisu imali dovoljno kuna, a za eure su tražili da ih obračunamo po tečaju koji ne vrijedi i ne postoji. Jedan od Talijana je bio uvrijeđen i uzeo je natrag bocu vina koju nam je darovao te je počeo vikati i vrijeđati nas da smo lupeži i banditi", rekao je vlasnik restorana. "Uznemirili su se i ostali gosti, koji su tražili tišinu. Ja sam izišao iz restorana i zamolio ih da ne galame, no oni su i dalje vikali i vrijeđali. Tražili su od nas da ih prebacimo na njihov brod, no ja sam to odbio rekavši kako - s obzirom na njihovo ponašanje - to ne dolazi u obzir", rekao je.

Izvo: Hina

13.08.2009. 18:52:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh