Metro-portal.hr

objavljeno 13.08.2009. 18:52:28
vlasnikova strana medalje

Izgred s Talijanima na Kornatima

Zadarska policija i dalje rasvjetljava izgred sa skupinom talijanskih gostiju u restoranu "Akvarijus" na Kornatima koji je uznemirio talijansku i hrvatsku javnost

prelijepi Kornati za pretužan događaj
prelijepi Kornati za pretužan događaj (arhiva)

Pošto je tijekom dana ispitala svjedoke, policija je utvrdila kako ima elemenata za prekršajne prijave protiv dvojice hrvatskih državljana zbog remećenja javnog reda i mira.

Za potpuno rasvjetljavanje događaja koji je policiji prijavio hrvatski građanin 12. kolovoza oko jedan sat potrebno je ispitati i drugu stranu, kaže zamjenica glasnogovornice zadarske Policijske uprave Sonja Šimurina. No, dodaje da policija još nije uspostavila kontakt s talijanskim gostima koji su izvijestili talijansku javnost da je njih petero u spomenutom restoranu brutalno pretučeno, a neki su od njih bačeni u more.

Policija je obavila obavijesni razgovor s vlasnikom restorana "Akvarijus" Zoranom Ramovom. Nakon razgovora u policiji, on je zanijekao da je sudjelovao u tučnjavi. "Izgred se nije dogodio u restoranu, nego ispred njega, a ja nisam sudjelovao u tučnjavi niti sam je vidio", rekao je Ramov.

"Talijani su nas vrijeđali i nazivali lupežima i banditima jer im nismo htjeli obračunati eure po njihovom tečaju koji ne vrijedi." vlasnik "Akvarijusa"

Po riječima vlasnika restorana, na večeri je bila skupina od devet Talijana, a ne pet, kako su izvijestili talijanski mediji. "Ti su gosti uredno posluženi, udovoljili smo njihovoj želji da donesu vlastito vino, a jednu su bocu darovali i nama, a mi smo ih počastili i aperitivom", rekao je.

Nakon toga sve je bilo u redu, kako je dodao, do izdavanja računa. "Najprije su tražili popust na cijenu, a mi smo odgovorili da nemamo mogućnost dati im popust. Kad smo im ispostavili račun, nisu imali dovoljno kuna, a za eure su tražili da ih obračunamo po tečaju koji ne vrijedi i ne postoji. Jedan od Talijana je bio uvrijeđen i uzeo je natrag bocu vina koju nam je darovao te je počeo vikati i vrijeđati nas da smo lupeži i banditi", rekao je vlasnik restorana. "Uznemirili su se i ostali gosti, koji su tražili tišinu. Ja sam izišao iz restorana i zamolio ih da ne galame, no oni su i dalje vikali i vrijeđali. Tražili su od nas da ih prebacimo na njihov brod, no ja sam to odbio rekavši kako - s obzirom na njihovo ponašanje - to ne dolazi u obzir", rekao je.

Izvo: Hina

13.08.2009. 18:52:28
http://metro-portal.hr/izgred-s-talijanima-na-kornatima/20292/