« Fun
objavljeno prije 14 godina
ESTONSKA ZABAVA

Komarci - moraš skupit sve!

U estonskom gradu Tartuu održalo se natjecanje u hvatanju komaraca - cilj je bio uhvatiti ih što više u deset minuta

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

Estonija

,

komarci

,

neisplata plaća

Činjenica je da su oči svjetske javnosti uprte u Južnu Afriku i Svjetsko nogometno  prvenstvo koje se u toj zemlji održava već nekoliko dana, ali to nije jedino sportsko natjecanje koje se trenutno odvija - na primjer, u Estoniji je s velikim uspjehom prošlo prvo natjecanje u hvatanju komaraca!

Čak 37 natjecatelja okupilo se u Tartuu u toj malenoj baltičkoj zemlji s ciljem da u deset minuta uhvate što više komaraca na točno određenom području. „Imamo mnogo komaraca i moramo se nekako boriti s njima. Tako smo odlučili organizirati prvenstvo u hvatanju komaraca", rekao je Triinu Akkermann, inače organizator natjecanja.

Prema pravilima, komarce je moguće uhvatiti i žive i mrtve, a natjecatelji su mogli sudjelovati samostalno ili u skupinama od po troje ljudi. Strategije hvatanja bile su vrlo domišljate. Jevgenij Serov rekao je za Reuters kako bi se njegova ekipa malo zagrijavala s ciljem da se potakne znojenje. On bi zatim stajao bosonog i goloruk a žena i kćerka bi s njega skidale komarce.

>> Komarci će ove godine biti gadniji i gladniji no ikad

Ipak, titula najboljeg otišla je u ruke Rauna Lukseppa koji ih je u deset minuta uhvatio 38. Iako je konstantno ubadan, kaže da je vrijedilo jer je kao pobjednik osvojio jedrenje na estonskom jezeru Peipus. Inače, počeci ovog zanimljivog natjecanja sežu iz Finske u kojoj se hvatanje komaraca održava već dugi niz godina.

17.06.2010. 21:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh