« Fun
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
BOGU ZAHVALNI

Nogometna groznica u Sloveniji zahvatila i katoličku crkvu

Bivši ljubljanski nadbiskup Alojzij Uran je u marijanskom svetištu Brezje izrazio zahvalnost Bogu za sve milosti, pa i one na različitim natjecanjima

Slovenija SP JAR
Slovenija SP JAR (Getty Images)
Više o

slovenska nogometna reprezentacija

,

Iva Korenčić

,

upotreba rumenila

,

warren christopher

,

državni tajnik

,

izotop

Slovenska nogometna reprezentacija uspješno je počela svoj nastup na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Južnoj Africi i nogometno ludilo širi se cijelom zemljom.

Prava nogometna groznica širi se u svim segmentima života, pa i onom crkvenom. Naime, bivši ljubljanski nadbiskup Alojzij Uran u subotu je diskretno spomenuo nogometnu reprezentaciju u propovijedi u marijanskom svetištu Brezje, na tradicionalnom okupljanju za bolesnike.

"Bogu smo zahvalni za sve milosti, pa i one na različitim natjecanjima", rekao je u propovijedi Uran pred oko 4.000 vjernika i čestitao slovenskoj vrsti na uspješnim nastupima na Svjetskom prvenstvu.

>> Slovenija prva u skupini nakon remija sa SAD-om

U procesiji u svetištu Brezje na Gorenjskem nosila se i čudotvorna slika Marije pomoćnice kod koje mnogi Slovenci traže pomoć u teškim životnim okolnostima ili pred odlučujuće događaje te nije isključeno da će neki i kod nje tražiti pomoć pred utakmicu s Englezima.

O euforiji i velikim očekivanjima pred susret s Engleskom koji će odlučiti hoće li se Slovenija na velikim natjecanjima prvi put plasirati u drugi krug svjedoče i mnoge čestitke političara i političkih stranaka nogometašima, što se prije izbjegavalo.

Ako se reprezentacija uvrsti u osminu finala predsjedniku države Danilu Tuerku, koji je već u Južnoj Africi gdje je u petak pratio susret Slovenije i Sjedinjenih Država, mogao bi se pridružiti i premijer Borut Pahor. (hina/metro-portal)

19.06.2010. 21:58:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh