« Fun
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
YAKSEMASH

Kazahstanci se žele osvetiti Englezima zbog Borata

Ove subote igra se utakmica Engleska-Kazahstan

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Borat

,

Sacha Baron Cohen

,

Kazahstan

,

utakmica Engleska-Kazahstan

Kazahstanski nogometaši izuzetno su motivirani za susret sa Englezima ove subote u Londonu u sklopu kvalifikacija za SP 2010. i to zbog Borata, televizijskog i filmskog lika kojeg je utjelovio engleski komičar Sacha Baron Cohen, a koji Kazahstance prikazuje "primitivcima, homofobima i rasistima".

"Ne vjerujem da nitko od Engleza zna išta o Kazahstanu, ali i da većina drži da je Borat Kazahstanac. Mi smo ponosna država sa velikim i manjim gradovima, kulturom i nogometašima koji će Englezima na Wembleyu pokazati da znaju igrati", kazao je za engleski Daily Telegraph reprezentativac Ruslan Baltijev.

On je kazao kako svi u Kazahstanu jedva čekaju dolazak Engleza u Almaty na utakmicu sljedeće godine.

"Kada dođu, Englezi će se moći uvjeriti da smo mirna, gostoljubiva i otvorena zemlja u kojoj živi puno stranaca. Tada će se svi, pa i novinari, uvjeriti koliko nam je zla nanio Borat i koliko je taj film nepravedan", izjavio je kazahstanski nogometaš.

Sacha Baron Cohen je u svojoj komediji i TV-showu utjelovio Borata, brkatoga kazahstanskoga novinara koji u filmu odlazi u Ameriku i u nizu zgoda doživljava, kao i Amerikanci, civilizacijski šok, dok se Kazahstan u filmu predstavlja kao zaostala i siromašna zemlja.

U televizijskom je showu Borat prvo posjetio Veliku Britaniju gdje je ismijao i raskrinkao englesko licemjerje. (hina/metro-portal)

09.10.2008. 00:33:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh