« Ekosfera
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
plastika

Koristite vrećice višekratno

U životu potrošimo 13.000 plastičnih vrećica

(Corbis)
Više o

ekologija

,

recikliranje

,

plastične vrećice

Britanska vlada pokreće u utorak novu kampanju kojom želi potaknuti kupce da višekratno koriste plastične vrećice prilikom kupovina, te upozorava da svaki prosječni kupac kroz život iskoristi 13.000 vrećica.

"Ne možemo nastaviti koristiti milijarde novih plastičnih vrećica svake godine, to je ogroman gubitak i vidljiv simbol našeg društva 'za jednokratnu uporabu'", rekla je ministrica za okoliš Jane Kennedy.

Britansko istraživanje pokazalo je da prosječni kupac iskoristi više od 160 novih vrećica svake godine, a samo ih je prošle godine distribuirano 9,9 milijardi, priopćila je vlada.

Prošle je godine premijer Gordon Brown zatražio od prodavača da poduzmu akcije na tom planu, rekavši da će u suprotnom vlada morati reagirati i zatražiti od njih da vrećice kupcima prodaju.

Cilj nove kampanje je potaknuti ljude da više puta koriste plastične vrećice, a nešto prije nego je pokrenuta, sedam vodećih supermarketa obvezalo se smanjiti za 50 posto do svibnja broj izdanih vrećica. (hina/metro-portal)

07.04.2009. 11:02:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh